Aandacht voor Narcolepsie in Psychologie Magazine

Datum
Tag
Nieuws
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

In het derde nummer van Psychologie Magazine in 2018 wordt aandacht besteed aan slaapstoornissen. Neuroloog Claire Donjacour werd als deskundige gevraagd meer te vertellen over narcolepsie.

Laat me slapen, zo heet het item over slaapstoornissen in het Psychologie Magazine. Drie ervaringsdeskundigen werden over hun leven met een slaapstoornis geïnterviewd.

Loes Krekels (33) lijdt aan narcolepsie. Door haar onbedwingbare slaapaanvallen werd ze jarenlang beschouwd als lui en ongeïnteresseerd. Ze vertelt in het artikel hoe ze niet begrepen werd door haar huisarts en na jaren pas duidelijk werd wat ze had. Door regelmatig te leven kan ze nu goed functioneren. 

Om verdere uitleg te geven over de betreffende stoornissen werden daarnaast ook experts op dit gebied geïnterviewd. Bij het item over narcolepsie was dit Claire Donjacour, neuroloog bij Slaap-Waakcentrum SEIN. 

Claire Donjacour promoveerde op narcolepsie en vertelt dat mensen met narcolepsie een signaalstof missen die het brein overdag stabiel wakker houdt en 's nachts stabiel in slaap houdt. 

Naast Narcolepsie werden ook rusteloze benen en slaapverlamming besproken met experts van respectievelijk HMC en Kempenhaege. 

Lees het artikel in Psychologie Magazine nm. 3 2018