Psycholoog in opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog ? (Jong) Volwassenen 2026/2028

4081 - 5978
Werktijd
36 uur
Locatie
Heemstede
Solliciteer

Ben jij een ambitieuze psycholoog met affiniteit voor zowel neuropsychologie als de basis-GGZ en wil jij je ontwikkelen tot breed inzetbare GZ-psycholoog? Dan is deze gecombineerde opleidingsplek iets voor jou. Binnen het consortium Haarlem e.o. bieden SEIN – expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde – en Praktijk Rood – een Basis GGZ praktijk voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen – samen twee opleidingsplaatsen aan voor het traject tot GZ-psycholoog. Gedurende twee jaar werk je op twee verschillende locaties en doelgroepen, waardoor je brede ervaring opdoet binnen de levenslooppsychologie.

Wat ga je doen?

Werkveld van de (psycholoog in opleiding tot) GZ-psycholoog:
Tot het takenpakket van de GZ-psycholoog behoren: diagnostiek, indicatiestelling en behandeling van uiteenlopende psychische aandoeningen, variërend van enkelvoudig tot matig complex. Een deel van de behandelingen is in protocollen en richtlijnen beschreven. De GZ-psycholoog is bij uitstek deskundig in het op maat toepassen van deze behandelingen. Het is een generalist die op zijn/haar vakgebied is toegerust een groot deel van de zorg zelfstandig voor zijn/haar rekening te nemen.

De opleiding:
De tweejarige opleiding tot GZ-psycholoog kan na een doctoraal of masteropleiding psychologie, (ortho-)pedagogiek of geestelijke gezondheidskunde worden gevolgd en leidt tot de BIG registratie GZ-psycholoog. De opleiding bestaat uit een praktijkdeel en een cursorisch deel. Het cursorisch deel van de opleiding volg je bij het opleidingsinstituut RINO Amsterdam, gedurende twee jaar, één dag per week. Kenmerkend voor het programma is de actieve rol van de opleideling, die een eigen verantwoordelijkheid draagt om zijn/ haar studietraject in te vullen. Het praktijkgedeelte van de opleiding omvat een tweejarig programma bij een dienstverband van 36 uur per week. Je werkt op het gebied van diagnostiek, indicatiestelling, (protocollaire) behandelingen en overige taken zoals advisering naar verwijzers, refereren, intervisie en dergelijke. De werkervaring wordt opgedaan volgens een individueel opleidingsplan met werkbegeleiding en supervisie, onder verantwoordelijkheid van de praktijkopleider.

Wie ben jij?

Wij zoeken een kandidaat die:

  • Beschikt over een geldige LOGO-verklaring
  • Enthousiast is, open staat voor leerervaringen en in staat is feedback op eigen functioneren te hanteren
  • Relevante opleiding, werkervaring en aantoonbare affiniteit heeft in de psycho-medische zorg, neuropsychologie en de basis-GGZ
  • Beschikt over zeer goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden
  • Goed kan samenwerken in multidisciplinaire teams
  • Beschikt over flexibiliteit, planningsvaardigheden en stressbestendigheid
  • Voldoende draagkracht heeft voor een intensief opleidingstraject
  • Zowel in de omgeving van de klinische zorg Epilepsie (met als speerpunt volwassenen zorg) en van de basis-GGZ (met als speerpunt adolescenten en jong-volwassenen) de opleiding wil volgen.

Jouw team

Binnen het consortium van Haarlem e.o., werken SEIN en Praktijk Rood samen om twee opleidingsplaatsen tot gezondheidszorgpsycholoog (GZ-psycholoog) vorm te geven. De opleidelingen worden uitgewisseld in het tweede jaar.

Dit samenwerkingsverband leidt de GZ-psycholoog van de toekomst op; generalistisch en breed geschoold in het kader van de levensloop en in staat de verantwoordelijkheid te dragen die bij de BIG-registratie komt kijken. Het in gezamenlijkheid aanbieden van de opleiding tot GZ-psycholoog zorgt voor verbreding van de opleiding en een hoge kwaliteit van de toekomstige GZ-psychologen. Het gezamenlijk opleiden geeft een diversiteit in taken, rollen en werkzaamheden, zodat de geleerde competenties voor verschillende soorten problematiek optimaal voor de cliënt en het cliëntsysteem kunnen worden ingezet.

Praktijkinstellingen:
SEIN
SEIN, expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde (www.sein.nl), is gespecialiseerd in diagnostiek, behandeling, begeleiding en wetenschappelijk onderzoek bij epilepsie en slaapgeneeskunde. De kracht van SEIN is de multidisciplinaire aanpak. Dat wil zeggen dat diverse vakspecialisten zich buigen over de vaak ingewikkelde zorgvragen. Binnen SEIN klinische zorg zijn de neurologen hoofdbehandelaar. Daarnaast zijn er twee afdelingen psychologie in Heemstede en Zwolle, waar naast klinisch (neuro)psychologen en GZ-psychologen, psychodiagnostisch werkers, cognitief gedragstherapeuten en vaktherapeuten werken. Er is samenwerking met o.a. medisch maatschappelijk werkers, verpleegkundigen, logopedisten en psychiater. Bij de afdeling psychologie vindt diagnostiek en behandeling bij kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen plaats. Tevens worden patiënten met een verstandelijke beperking gezien. (Neuro)psychologische diagnostiek en behandeling vindt plaats in zowel een poliklinische als klinische setting. Epilepsie is een syndroom dat over de hele levensloop voorkomt. Epilepsie hangt samen met veel andere somatische en psychische problematiek zoals tumoren, NAH, aangeboren hersenletsel, ontwikkelingsstoornissen, angst- en stemmingsstoornissen, psychiatrische stoornissen en persoonlijkheidsproblematiek. Daarnaast is er ook een doelgroep met aanvallen die niet vanuit epilepsie ontstaan, maar waarbij sprake is van psychogene niet-epileptische aanvallen (een vorm van de functioneel neurologische symptoomstoornis). Ook kan er sprake zijn van zowel epilepsie als PNEA. Aangezien SEIN een tertiair ziekenhuis is, wordt (matig) complexe casuïstiek, zowel op het vlak van de neuropsychologie, en (matig) complexe psychiatrie (waaronder FNS) aangemeld. Dit vormt een goede doelgroep in het kader van diverse opleidingen omdat hierin specialistische vragen ontstaan, waarbij ook de basis niet uit het oog verloren kan worden.

Praktijk Rood
Bij Praktijk Rood (www.praktijkrood.nl) begrijpen we dat iedere persoon uniek is. Daarom streven we ernaar om onze diensten af te stemmen op de specifieke behoeften en voorkeuren van de client. Bij Praktijk Rood zijn de behandelingen en diagnostiek voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen gericht op leer- en gedragsproblematiek, opvoed- en gezinsproblematiek. Praktijk Rood is een erkende praktijkopleidingsinstelling voor de postmaster beroepsopleiding tot GZ-psycholoog. Praktijk Rood is een jonge, groeiende Basis-GGZ praktijk in Amsterdam. Als PioG (psycholoog in opleiding tot GZ-psycholoog)  binnen huidig opleidingstraject besteed je veel aandacht aan de diagnostiek, indicatiestelling en behandeling adolescenten en jongvolwassenen tot 24 jaar met psychische problematiek. Dit gebeurt onder begeleiding en verantwoordelijkheid van een GZ-psycholoog. Er is veel diversiteit aan problematiek en  hierdoor kan veel worden geleerd op het gebied van ontwikkelingsstoornissen (ADHD en Autisme), regulatiestoornissen (angst, depressie, ticstoornissen), trauma etc. Er worden verschillende behandelingen toegepast zoals o.a. EMDR, CGT, ACT, schematherapie, DGT-J. Daarnaast is er ruimte voor overige taken op het terrein van onder meer voorlichting, (beleids-)ontwikkeling en innovatie.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een dienstverband van 36 uur per week voor twee jaar, inclusief 4 uur cursorisch onderwijs in werktijd. 

Opleidingskosten worden volledig vergoed. Supervisie en werkbegeleiding worden aangeboden onder werktijd. Verder kun je rekenen op:

  • Een afwisselende baan in een enthousiast, innoverend en professioneel team.
  • Afhankelijk van opleiding en ervaring ontvang je maximaal € 5978,- op basis van een 36-urige werkweek overeenkomstig FWG schaal 60.
  • SEIN kent een vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van elk 8,33%.
  • Pensioenopbouw bij het Pensioenfonds Zorg en Welzijn.
  • SEIN investeert in zijn medewerkers. Er is veel ruimte voor ontwikkelmogelijkheden en veel mogelijkheden om je bij te scholen op het gebied van epilepsie. Trainingen kun je volgen wanneer je maar wilt via GoodHabitz.
  • SEIN biedt financieel aantrekkelijke aanvullende regelingen zoals sport- en fietsplan.
  • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Ziekenhuizen.

Solliciteren, zo werkt het!

Heb je interesse én voldoe je aan de gestelde functie-eisen? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren. Dit kan t/m 5 september online via www.sein.nl.
Graag ontvangen wij:

  • motivatiebrief, CV en officiële, geldige LOGO-verklaring (uitgegeven door Vereniging LOGO);
  • inhoudelijke motivatie waaruit niet enkel blijkt waarom je de GZ-opleiding wilt doen bij SEIN en Praktijk Rood, maar ook wat jij wilt en kunt halen en brengen bij beide instellingen;
  • geef aan of je in het bezit bent van de basiscursus CGT en hier vrijstelling voor krijgt in de opleiding.

Graag wachten we alle sollicitaties af voordat we beginnen met de selectie. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 26 september bij SEIN te Heemstede. Kandidaten krijgen uiterlijk een week van tevoren een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.
De sollicitatiecommissie bestaat uit: de praktijkopleider van SEIN (mw. Kamala Broekman-Labinac) en de praktijkopleider van Praktijk Rood (mw. Gesien Amesz). Vanuit beide instellingen sluit nog een collega aan die betrokken is bij de GZ-opleiding. Bij geschiktheid volgt in een later stadium nog een gesprek met inhoudelijk hoofd en/of HR.

Hierna wordt de geselecteerde kandidaat voorgedragen aan het RINO Amsterdam door de praktijkopleider en de kandidaat krijgt een gesprek met de hoofdopleider aldaar. Wanneer deze goedkeuring verleent, is de opleidingsplaats definitief.

Meer informatie?

Kamala Broekman-Labinac
klinisch neuropsycholoog, praktijkopleider

Geïnteresseerd in deze vacature?

Wij zijn altijd opzoek naar enthousiastelingen om ons team te versterken!

Solliciteer