HomeOnderwijs en begeleiding

Onderwijs en begeleiding bij School De Waterlelie

De Waterlelie maakt deel uit van SEIN en verzorgt speciaal en voortgezet speciaal onderwijs voor kinderen en jongeren met epilepsie. Ook kinderen en jongeren met medische of neurologische aandoeningen, zeer moeilijk lerende leerlingen en lichamelijk beperkte kinderen kunnen op De Waterlelie terecht.

Klein kijken en groot denken

Een kind dat intensieve zorg nodig heeft, vraagt ook om onderwijs dat zoveel mogelijk is afgestemd op zijn/haar eigen ontwikkelingsmogelijkheden. Bij De Waterlelie wordt altijd goed gekeken naar de verschillende ontwikkelingsgebieden van een kind. Iedere stap die een kind maakt, draagt op die manier bij aan het grotere doel dat samen wordt bepaald. Door een doelgericht en betekenisvol (onderwijs)aanbod wordt leren voor het kind uitdagend. Kortom: we kijken klein en denken graag groot.

Kennis én vaardigheden

Op De Waterlelie staan de zelfredzaamheid en (leer)ontwikkeling van het kind centraal. Naast ‘traditionele’ leervakken en het werken aan sociaal-emotionele ontwikkeling, is ook de sociale en fysieke zelfredzaamheid voor de leerlingen van groot belang. Samen met de ouder(s) wordt gekeken naar de kansen en worden doelen gesteld.

De Waterlelie is gevestigd op het terrein De Cruquiushoeve in Cruquius en wordt dagelijks door zo’n honderdvijftig leerlingen bezocht. Lees meer op dewaterlelie.net