Artikel in het magazine Klik over de pilot ‘Extra Handjes’

Datum
Tag
Nieuws
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Bij SEIN Cruquius heeft in 2023 een pilot plaatsgevonden dat kantoormedewerkers en de zorg dichter bij elkaar heeft gebracht. In een artikel gepubliceerd in Klik 1 2024 wordt beschreven hoe dit initiatief, genaamd "Extra Handjes", kantoormedewerkers in direct contact brengt met bewoners door hen naar de dagbesteding te begeleiden. Klik is het kenniscentrum voor verstandelijk gehandicaptenzorg.

Het artikel beschrijft hoe kantoormedewerkers, velen zonder directe interactie met bewoners in hun dagelijkse werk, de uitdaging zijn aangegaan om een band op te bouwen. Door samen wandelingen te maken en tijd door te brengen tijdens het vervoer naar de dagbesteding, zijn waardevolle momenten van communicatie en begrip ontstaan.

Chantal, manager van gebouw 5 en een van de medebedenkers van dit initiatief, benadrukt het belang van deze interacties en hoe het project niet alleen de bewoners, maar ook de kantoormedewerkers ten goede komt. Zij legt uit dat deze verbinding niet alleen resulteert in een groter sociaal netwerk voor de bewoners, maar ook in meer begrip en respect tussen alle betrokkenen.

Het succes van de pilot heeft geleid tot een vervolgproject genaamd 'Met elkaar onderweg', waarbij kantoormedewerkers wekelijks bewoners begeleiden naar hun werk. Dit voortdurende initiatief draagt bij aan de structuur en het welzijn van de bewoners, terwijl het tegelijkertijd de verbondenheid tussen alle betrokkenen versterkt.

Lees het artikel hier