Regenboogweek SEIN met aanwezigheid burgemeester

Datum
Tag
Nieuws
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Van zondag 9 t/m zaterdag 15 oktober organiseert SEIN een Regenboogweek. Hiermee vieren we dat iedereen zichzelf mag zijn en wordt geaccepteerd zoals hij of zij is. Er zijn deze week diverse feestelijke activiteiten met op dinsdag 11 oktober het hijsen van de regenboogvlag in Cruquius door de burgemeester van Haarlemmermeer.

Regenboogweek SEIN

SEIN organiseert dit jaar voor het eerst een regenboogweek. Het initiatief komt van de bewoner Niels van der Veen. Tijdens deze week willen we binnen SEIN aandacht schenken aan mensen die op hetzelfde geslacht vallen, zich anders voelen en misschien wel mannen en vrouwen leuk vinden. Daarnaast willen we bespreekbaar maken dat er een grote diversiteit is in onze samenleving en dus ook binnen SEIN.

Activiteiten 

Er zijn in de regenboogweek diverse activiteiten in Cruquius.

Voor bewoners is er op zondag 9 oktober een speciale regenboogviering, op woensdag 12 oktober een inloop om met elkaar in gesprek te kunnen gaan over thema's uit de LHBTIQ+ en op donderdag 13 oktober een regenboog workshop in het DAC. Ook zullen deze week twee bewoners van SEIN hun verhaal delen over LHBTIQ+.

Op dinsdag 11 oktober om 9.00 uur komt de burgemeester van de gemeente Haarlemmermeer de regenboogvlag hijsen in Cruquius. Daarbij zijn niet alleen de bewoners, maar ook hun verwanten en de bewoners van Wickevoort van harte welkom!

Op zaterdag 15 oktober is er het afsluitingsfeest 'roze zaterdag'. Alle bewoners, hun verwanten en de bewoners van Wickevoort zijn tussen 13.00 en 16.00 uur van harte welkom in gebouw 'De Koestal' in Cruquius voor een gezellige ontmoeting. What Ever, de personeelsband van SEIN, is daar ook aanwezig en verzorgt de muziek. Het zou leuk zijn als de aanwezigen iets dragen in de kleur roze. 

We hopen veel bewoners, verwanten en Wickevoorters te treffen tijdens de regenboogweek.

Achtergrond over regenboogweek

Ieder jaar op 11 oktober vieren verschillende landen over de wereld ‘Coming Out day’. Hiermee wordt aandacht besteed aan het openlijk uitkomen voor seksuele geaardheid en genderidentiteit. In Nederland vindt op deze dag geen grote centrale viering plaats, maar meerdere Nederlandse gemeenten organiseren rondom die datum een meerdaags programma onder de naam ‘Regenboogweek’.

Regenboog werkgroep