Makathon 2022 over innovatie in de zorg gewonnen door team MCI met casus van SEIN

Datum
Tag
Nieuws
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Van 1 t/m 3 juni was de vijfde Makathon Zorg. Dit jaar was de Makathon bij Nova College Zorg en Welzijn en stond deze in het teken van innovatieve oplossingen.

Studenten en medewerkers uit de zorg werkten samen in teams aan slimme (technische) oplossingen om de blijvende en duurzame inzetbaarheid van onze (toekomstige) zorg- en welzijn medewerkers te kunnen blijven garanderen.

De Makathon 2022 is gewonnen door team MCI. Het team werkte aan de casus ingediend door SEIN: Akoestische prikkels in balans. De vraag was hoe je ervoor kunt zorgen dat medewerkers en bewoners niet overprikkeld raken door de vele akoestische prikkels in de woonomgeving. Team MCI bedacht de persoonlijke noise cancelling speaker. Dit houdt in dat er een ring van microfoons aan het plafond wordt gehangen met in het midden een speaker. De microfoons vangen het omgevingsgeluid op en de speaker in het midden produceert een geluid dat het omgevingsgeluid opheft. Op die manier wordt er onder de speaker een noice cancelling bubble gecreëerd. Een lokaal stiltegebied. Geweldig goed bedacht!

Bekijk voor meer informatie de aftermovie Makathon Zorg en Welzijn 2022: https://www.youtube.com/watch?v=mAVy4EUbH2Y