Feestelijke start derde WelSEINklas: 25 zij-instromers trappen af bij SEIN!

Datum
Tag
Nieuws
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Vandaag was het zover: tijdens een feestelijke kick-off op deze zonnige 2e mei heetten wij ‘onze’ 25 zij-instromers welkom in alweer de derde WelSEINklas. Met een confettikanon hebben manager Michiel van Maaren en bewoonster Chantal de feestelijke aftrap verzorgd van het tweejarige opleidingstraject.

SEIN geeft ruimte

In zijn welkomstwoord vertelde Michiel van Maaren bewondering te hebben voor de stap die onze nieuwe collega’s gaan maken. De 25 nieuwe WelSEINklassers hebben stuk voor stuk besloten hun carrière (of leven) om te gooien en een nieuwe weg in te slaan. Zij starten met een ambitieus leertraject bij SEIN door zich om te scholen naar persoonlijk begeleider in de gehandicaptenzorg: een ontzettend mooi beroep waar ook een stukje lef voor nodig is. Samen met de bewoners gaan onze nieuwe collega’s er zeker een succes van maken!

Na een wervelend interview met bewoonster Chantal werd de WelSEINklas 2022 officieel geopend met een feestelijke confettiknal. Na koffie met een SEIN-taartje maakte de klas kennis met elkaar en met hun nieuwe collega’s van de gebouwen waar zij de komende twee jaar gaan werken naast de opleiding. Zij kregen allemaal een notitieboekje met daarop de Loesje-quote: ‘Vind je iets leuk, dan leer je het vanzelf’. En dat ze het leuk vinden, straalde van alle deelnemers af!

Na de lunch verkende de klas het SEIN-terrein in Cruquius onder de bezielende leiding van opleiders Paula Hogervorst en Elda van Duijn. Na een verdere kennismaking sloten de enthousiaste, nieuwe collega’s hun eerste werkdag bij SEIN af.

WelSEINklas leer-werktraject

In de maanden mei tot en met augustus maken de WelSEINklassers kennis met alle aspecten van de zorg voor cliënten met epilepsie door middel van training en werken op de woning. Vanaf september start de opleiding, verzorgd door docenten van het ROC van Amsterdam.

Wij wensen de WelSEINklas 2022 veel succes en vooral veel plezier in dit traject!

Vragen over de WelSEINklas?

Je kunt Paula Hogervorst of Elda van Duijn, beiden Adviseur Opleiden, hierover bellen of mailen: 023-5588797 of praktijkopleiding@sein.nl. 

We zijn alweer plannen aan het maken voor een volgende klas in het nieuwe jaar. Hou onze website hiervoor in de gaten, ook voor andere opleidingsmogelijkheden.

SEIN geeft ruimte, om te leren en te worden wie je wilt zijn. We nodigen alle nieuwe collega’s uit deze ruimte te pakken.