Crdl voor SEIN dankzij gulle gift

Datum
Tag
Nieuws
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Dankzij een gulle gift van Strike Business Development Group beschikt SEIN vanaf 20 juli over het innovatieve zorginstrument Crdl.

Bij SEIN in Cruquius wonen zo’n 270 mensen met epilepsie. Zij hebben vaak ook andere beperkingen. Een deel van hen is dementerend of heeft een verstandelijke beperking waardoor zij ondersteuning kunnen gebruiken in de interactie met anderen. De Crdl kan daarbij helpen. Deze stimuleert contact tussen twee mensen op een leuke en zintuiglijke manier. Iedere aanraking vertaalt de Crdl in klanken. Zo kunnen twee mensen een moment van aandacht en nabijheid delen met elkaar zonder te hoeven spreken.

SEIN is heel blij met de ontvangst van de Crdl en bedankt Peter van Kooten en Tjalling Kuitert van Strike Business Development Group voor de gulle gift! De Crdl wordt in gebruik genomen door de afdeling muziekagogie van SEIN en ingezet op verschillende bewonersgroepen.

Foto van links naar rechts: Dirk van Driel (bewoner gebouw 4), Peter van Kooten (van Strike Business Development Group) en Ilonka Wildenberg (RVE-directeur Lang Verblijf Midden- en West-Nederland SEIN).

Kitty van Kooten (begeleider op gebouw 4) en Dirk van Driel (bewoner gebouw 4) gebruiken de Crdl voor de eerste keer.