Verbeteringen door de Verbetermeter in 2020 in Zwolle

Datum
Tag
Nieuws
Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Infographic resultaten Verbetermeter

Dankzij de waardevolle feedback van onze patiënten via de Verbetermeter hebben we in 2020 diverse verbeteringen doorgevoerd op de SEIN locatie Zwolle. Daarnaast hebben we nieuwe software voor de Verbetermeter geïmplementeerd.

Verbeteringen locatie Zwolle

  • Via de Verbetermeter hoorden we in 2018 dat de twee deuren van de huiskamer van de kinderafdeling voor veel onrust zorgde. De tip kwam binnen om één van de huiskamerdeuren te sluiten. Er is daarna een proef gedaan met het afsluiten van één deur. Dit beviel zo goed dat tijdens de verbouwing in 2020 één van de deuren definitief is verwijderd.
  • Alle slaapkamers op de kinderafdeling en de opnameafdeling volwassenen 2 hebben een klok gekregen; ook dit was een tip van een patiënt.
  • Op de opnameafdeling volwassenen 1 is er meer aandacht voor de grootte van de porties bij de warme maaltijden.
  • Op de opnameafdeling volwassenen 2 is de gespreksruimte op B1 voorzien van geluidwerende schilderijen zodat gesprekken niet hoorbaar zijn op de gang én de naastgelegen slaapkamer.
  • Het slaap-waakcentrum start met het vervangen van de bedden en matrassen.

Nieuwe software

In 2020 is SEIN overgegaan op nieuwe software voor de Verbetermeter. Alle coördinatoren van de poliklinieken en afdelingen hebben hiervoor een training gevolgd. Met deze nieuwe software hebben we meer mogelijkheden om vragen aan patiënten voor te leggen. Niet alleen meer via de tablet, maar ook via e-mail of QR code.

Coronajaar 2020

In 2020 hebben veel minder patiënten onze poliklinieken live bezocht door de coronamaatregelen. Veel contact vond plaats via telefoon of beeldconsulten. Ook zijn er maanden geweest dat er minder patiënten werden opgenomen. Hierdoor is de Verbetermeter minder ingezet dan we hadden gewild. We gaan in 2021 echter vol enthousiasme door met het vragen de mening van patiënten. Krijgt u de enquête aangeboden, aarzel niet de vragen te beantwoorden. We doen echt iets met uw tips en ideeën!