Rode loper, ballonnen en taart voor 27 WelSEIN Topklassers

Datum
Tag
Nieuws
Schrijf u in voor de nieuwsbrief
groep mensen

Op 1 oktober was het zover: de aftrap van de WelSEIN Topklas. Op een feestelijke manier hebben we deze zij-instromers onthaald.

Voortraject

Deze zomer hebben 706 mensen een test gemaakt om te kijken of het bij hen past om de overstap te maken naar de gehandicaptenzorg. Van hen hebben 484 personen de resultaten gedeeld en zijn uiteindelijk 54 mensen door de telefonische voorselectie gekomen. Na een bijeenkomst met rondleiding bij SEIN en een leervermogenstest van het ROC Amsterdam hebben we een groep van 27 gemotiveerde zij-instromers geselecteerd. Zij starten nu samen in de WelSEIN Topklas.

Het tweejarig traject

Op de groepsfoto zie je alle Topklassers. Zij hebben nog geen zorgachtergrond, maar volgen een ambitieus traject van twee jaar waarmee zij de overstap maken naar persoonlijk begeleider in de gehandicaptenzorg, een ontzettend mooi beroep. 

Deze maand maken de Topklassers kennis met alle aspecten van de zorg voor mensen met epilepsie en lopen ze ook mee op het gebouw waar zij zijn ingedeeld. In november starten zij met de opleiding, verzorgd door docenten van het ROC van Amsterdam. Vanaf januari bestaat het traject gemiddeld uit: één dag per week opleiding via het ROC, één dag per week op hun vaste gebouw, één dag per week meedraaien op verschillende afdelingen vanuit de flexpool van SEIN en nog één dag per week zelfstudie. Over twee jaar kan deze groep met diploma op zak en een vast contract bij SEIN werken als begeleider mbo-niveau 4.

"Leven is het meervoud van lef…. en lef hebben jullie om als WelSEIN Topklassers aan deze carrièreswitch te beginnen."

Feestelijke start

Met een rode loper, ballonnen en taart zijn de deelnemers aan de Topklas onthaald op 1 oktober. Manager Hans Wagenaar en bewoner Sjoerd Koetsier hebben met een confettikanon de feestelijke aftrap verzorgd. De Topklassers hebben ook kennisgemaakt met het gebouw waar zij het eerste jaar minimaal één dag per week zullen werken. Na de lunch stond er een kennismaking met de school Waterlelie op het programma. Met een goed gevulde praktijkmap en een Loesje zorgagenda gingen zij via de rode loper huiswaarts.

Vragen over de WelSEIN Topklas?

Neem contact op met Paula Hogervorst, adviseur Opleiden
via e-mail: praktijkopleiding@sein.nl 
of tel: 023-558 8797