Ontwikkeling landgoed Wickevoort

Datum
Tag
Nieuws
Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Wickevoort nieuwbouwproject

Op en rondom De Cruquiushoeve wordt de komende jaren een woonwijk gerealiseerd, het landgoed Wickevoort (zie ook www.wickevoort.nl).

Op het terrein van SEIN (tegenover het logeerhuis) en ook tussen SEIN en de golfbaan vinden nu (voorbereidende) bouwactiviteiten plaats. Inmiddels is er meer duidelijk over de planning van de bouw.

Planning bouw

Vanaf ongeveer 16 juni a.s. wordt er gestart met de fundering van de woningen op het woonveld tegenover het Logeerhuis (Erven 3) en op een woonveld tussen SEIN en de golfbaan in (Erven 1). De palen (fundering) dichtbij de gebouwen van SEIN worden in de grond geschroefd. Door daar niet te heien, voorkom je veel geluid en trillingen die voor schade en overlast kunnen zorgen.

De fundering van het woonveld tegenover het logeerhuis duurt twee weken en voor het andere woonveld negen weken (met in achtneming van vier weken bouwvakantie waarin geen of beperkte bouwactiviteiten plaatsvinden).

Grove planning nadat de palen voor de fundering zijn gerealiseerd:

Palen voor funderingweek 25 (16 juni)
Funderingweek 26 (22 juni) tot week 37 (13 september) 2020
Ruwbouw (o.a. vloeren en wanden)week 34 (17 augustus) tot week 40 (4 oktober) 2020
Gevel en dakweek 38 (14 september) 2020 tot week 5 (7 februari) 2021
Afbouwweek 38 (14 september) 2020 tot week 22 (6 juni) 2021
Oplevering en in gebruik nameweek 22 of 23 (31 mei – 13 juni) 2021

De nieuwe bewoners van Erven 1 en 3 kunnen volgens deze planning kort voor de zomervakantie van 2021 de sleutels van hun nieuwe woning in ontvangst nemen. Of deze planning daadwerkelijk wordt gerealiseerd, is afhankelijk van diverse factoren die de voortgang van de bouwactiviteiten kunnen beïnvloeden. Daarnaast zullen de nieuwe bewoners hun huis nog verder moeten inrichten. Dat maakt dat wij medio september 2021 de eerste nieuwe buren op De Cruquiushoeve verwachten.

De overige woonvelden volgen later.

Veiligheid

Voor ons staat de veiligheid van onze cliënten voorop. Het bouwterrein, inclusief de weg voor het bouwverkeer, is geheel omsloten met twee meter hoge hekken. Er rijdt geen bouwverkeer over het terrein van SEIN en andersom kunnen cliënten het bouwterrein ook niet bereiken vanaf het terrein van SEIN. Op alle bouwactiviteiten is wet- en regelgeving van toepassing waarin veel zaken rondom veiligheid, bouwtijden, geluid, verlichting, etc. zijn geregeld.

De werkzaamheden vinden hoofdzakelijk plaats van maandag t/m vrijdag tussen 7.00 en 18.00 uur.

Kijk voor meer informatie op de website Wickevoort.nl