Meerdere nieuwe besmettingen binnen de woonzorg

Datum
Tag
Nieuws
Schrijf u in voor de nieuwsbrief
coronavirus

Er zijn helaas meerdere nieuwe besmettingen met het coronavirus geconstateerd bij medewerkers en cliënten van Lang Verblijf. Meerdere gebouwen zijn daarom in quarantaine. Betreffende verwanten zijn hierover geïnformeerd.

Quarantaine gebouw 7 Cruquius

Een paar cliënten van gebouw 7 blijken cliënten besmet met het coronavirus. Deze cliënten zijn direct in kamerisolatie gegaan en verblijven daar in ieder geval totdat maandag 26 oktober de corona care unit beschikbaar is. Heel gebouw 7 is nu in quarantaine tot en met maandag 2 november.

Quarantaine gebouw 1 Cruquius

Een medewerker van gebouw 1 blijkt besmet met het coronavirus.
Heel gebouw 1 is in quarantaine tot en met maandag 2 november.

Quarantaine Terp/Schakel Heemstede

Deze week zijn meerdere medewerkers van Terp/Schakel positief getest op het coronavirus en ook een cliënt. De cliënt verblijft in kamerisolatie op Terp/Schakel. De quarantaine in Terp/Schakel geldt tot en met zondag 1 november. 

Quarantaine gebouw 8 Cruquius

Er is een besmetting met het coronavirus geconstateerd bij een medewerker die heeft gewerkt op de dagbesteding in gebouw 8. Het hele gebouw is nu in quarantaine tot en met zaterdag 31 oktober. 

Quarantaine gebouw 4 1e etage Cruquius

Het coronavirus is ook geconstateerd bij een medewerker van gebouw 4 1e etage. De eerste etage van gebouw 4 is in quarantaine tot en met vrijdag 30 oktober. 

CCU in gebouw 10

Een kant van het Logeerhuis wordt weer ingericht als corona care unit (CCU). Deze zal vanaf maandag beschikbaar zijn. Besmette cliënten kunnen dan daar worden verzorgd. De ouders van de logeerkinderen zijn hierover geïnformeerd.

Quarantaine gebouw 9 in Cruquius

Eerder deze week was al bekend dat ook een medewerker van gebouw 9 besmet was met het coronavirus. De quarantaine daar geldt tot en met maandag 26 oktober. Zie ook dit bericht Coronavirus bij medewerker gebouw 9

Afspraken alle quarantaines

Voor alle afdelingen in quarantaine geldt dat ouders en verwanten dringend wordt verzocht de cliënten niet te bezoeken of op te halen. De cliënten van afdelingen die in quarantaine zijn, kunnen niet naar school, externe dagbesteding, zwemmen, beweging of paardrijden. Dagbesteding of even naar buiten kan wel als daarbij alleen contact is met cliënten van de eigen afdeling.

Als er nieuwe besmettingen worden geconstateerd, wordt de quarantainetermijn verlengd.