Coronabeleid Lang Verblijf

Datum
Tag
Nieuws
Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Coronavirus

Volgende week communiceren we de belangrijke afspraken

Deze week zijn de landelijke coronamaatregelen weer aangescherpt nu het aantal besmettingen met het coronavirus flink toeneemt. Er geldt nu ook het advies om in openbare binnenruimten een niet-medisch mondkapje te dragen. De VGN komt in samenwerking met het RIVM waarschijnlijk nog deze week met een definitief advies over het dragen van mondkapjes binnen de gehandicaptenzorg. Hier zijn de afgelopen dagen verschillende berichtgevingen over geweest.

Binnen de woonzorg willen we goede en zorgvuldig afgewogen besluiten nemen en wachten we daarom ook het advies van VGN nog even af over persoonlijke beschermingsmiddelen. Volgende week (week 41) communiceren we alle belangrijke afspraken en eventuele wijzigingen aan alle medewerkers, cliënten en vertegenwoordigers. 

De afgelopen weken hebben we op drie woongebouwen een positief geteste collega gehad. Gelukkig heeft dit vooralsnog niet tot een uitbraak geleid, maar we blijven alert. Zodra we kennis hebben van een besmetting, wordt dezelfde dag beleid gecommuniceerd naar betrokken cliënten, verwanten en medewerkers.