Bijzonder bezoek in Zwolle

Datum
Tag
Nieuws
Schrijf u in voor de nieuwsbrief
mens met hond wandelen

Coen, Kenzo en Raisa waren met hun begeleiders op stage. Zij zijn in opleiding tot epilepsie-hulphonden. En wat deden ze het goed! Want zij moeten zich focussen op hun baas en zich niet laten afleiden van alles wat er om hen heen gebeurt. En leren doen ze door te oefenen. Dus wandelden ze door de gangen van de kliniek, maakten de begeleiders praatjes met elkaar en liepen er allemaal mensen langs hun heen.

Epilepsie-hulphonden worden getraind om te signaleren dat en handelen als zijn baas een aanval krijgt en hem te helpen tijdens en na zo’n aanval. Hiermee kan de hulphond een gevoel van veiligheid bieden en vermindert de afhankelijkheid van anderen. En vergroot het daarmee de zelfstandigheid van mensen met epilepsie. Bekijk in het filmpje wat epilepsie-hulphond Zappa voor Rien betekent.  

Wat fijn dat we een stukje hebben kunnen bijdragen aan de opleiding en we wensen Coen, Kenzo en Raisa veel succes voor nu en een goed plekje voor later.

Op de foto’s staan Coen met begeleider René en pup Kenzo met begeleider Ria. Raisa, de zwarte hond, was met begeleider Kitty en vanuit Hulphond Nederland was Linda aanwezig, gastgezinbegeleider opleiding Hulphonden. Hulphond Nederland werkt intensief samen met trainers, therapeuten en thuis. Want alleen door die gezamenlijke inspanning vormt elke hulphond uiteindelijk een onverslaanbaar duo met z’n baasje; een superteam.