Besmetting met coronavirus bij SEIN in Cruquius

Datum
Tag
Nieuws
Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Coronavirus

Er is een besmetting met het coronavirus Covid-19 geconstateerd in gebouw 8 op locatie De Cruquiushoeve. De cliënten in gebouw 8 en hun verwanten/ vertegenwoordigers zijn hierover al apart geïnformeerd.

Maandagavond werd bij een eerste cliënt in gebouw 8 het coronavirus vastgesteld. Woensdagavond is bij een tweede cliënt van gebouw 8 het virus bevestigd. Beide cliënten zijn bij de eerste ziekteverschijnselen uit voorzorg in quarantaine gegaan en getest. Toen de test positief bleek te zijn, zijn de cliënten naar een speciale afdeling binnen SEIN gegaan in gebouw 10. Wij hopen dat zij spoedig herstellen.

De veiligheid van de cliënten staat voorop en wij doen er alles aan om deze te borgen. De afgelopen weken hebben we cliënten met ziekteverschijnselen uit voorzorg steeds direct in quarantaine geplaatst en getest indien nodig. Dat zullen wij ook de komende weken blijven doen. Uiteraard zijn wij bij onze medewerkers ook alert op ziekteverschijnselen en hanteren wij strenge hygiënemaatregelen. 

In gebouw 10 op De Cruquiushoeve is een corona care unit opgezet voor cliënten bij wie het coronavirus is vastgesteld. Deze unit is geïsoleerd van de rest van SEIN. Een team dat daarvoor speciaal is getraind, zal de besmette cliënten verzorgen op deze corona care unit. Uiteraard informeren wij de betrokkenen direct wanneer dit hun verwant betreft.

We kunnen ons goed voorstellen dat verwanten misschien met vragen zitten in deze onzekere tijden. Voor hen hebben we een speciale webpagina gemaakt met antwoorden op veel vragen.