SEIN met drie somnologen in absolute top slaapgeneeskunde

Datum
Tag
Nieuws
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

ZWOLLE - Met het behalen van het prestigieuze somnologie examen van de European Sleep Research Society (ESRS) door de medisch specialisten Karel Schreuder en Gert Jan Lammers, telt SEIN nu drie somnologen. Neuroloog Al de Weerd heeft, als eerste van Nederland, vorig jaar al dit examen behaald. SEIN behoort hiermee tot de absolute top op het gebied van slaapgeneeskunde.

Een select gezelschap Europeanen mag de titel Somnoloog voeren. Het examen is vooralsnog alleen voor genodigden en door de ESRS erkende experts die vijftien jaar of meer in het vak slaapgeneeskunde werken. De ESRS is het officiële orgaan van de Europese slaapgeneeskunde. 

Expertisecentrum

SEIN heeft slaapcentra in Zwolle en Groningen en vanaf 1 juni aanstaande ook in Heemstede. De slaapcentra zijn onderdeel van Stichting Epilepsie Instellingen Nederland (SEIN). SEIN is een expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde. Iedereen kan  met een verwijzing terecht bij een Slaapcentrum van SEIN. Het kan dan gaan om bijvoorbeeld slapeloosheid, narcolepsie, slaap apneu of slaapwandelen. Er is ook een polikliniek voor mensen met een verstandelijke beperking en een polikliniek voor psychiatrie en slaapstoornissen.

Over somnoloog Karel Schreuder

Karel Schreuder heeft ruim 20 jaar ervaring in de diagnostiek en behandeling van slaapstoornissen. Naast dat hij een nieuw speerpunt heeft gemaakt van slaapgeneeskunde bij ouderen profileert hij zich ook als medeorganisator van symposia op dit gebied, zoals de International Sleep Medicine Course 2011 en het congres “Slaap bij ouderen en jongeren 2014”. Beide uit hoofde van zijn functie als secretaris van de Nederlandse vereniging voor Slaap/Waak Onderzoek (NSWO).

Over somnoloog Gert Jan Lammers

Gert Jan Lammers is vanaf 1 juni aanstaande hoofd van het nieuwe Slaapcentrum van SEIN in Heemstede en blijft deels verbonden aan het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Hij houdt zich ook al meer dan 20 jaar met slaap bezig, met name met narcolepsie en gerelateerde aandoeningen zoals ongewild in slaap vallen overdag. Hij is medeoprichter en president van het Europese Narcolepsie Netwerk. In Heemstede gaat hij leiding geven aan een nieuw gespecialiseerd slaapcentrum. Uniek voor dit centrum is de formele link met het LUMC.

Over somnoloog Al de Weerd

Al de Weerd is neuroloog met expertise in alle aspecten van Slaapgeneeskunde met als superspecialisatie de interactie van slaap en epilepsie, slaap bij kinderen en het rusteloze benen syndroom. Hij stond aan de wieg van het Slaapcentrum SEIN Zwolle-Groningen en is hiervan het medisch hoofd. Als voorzitter van de Federatie algemene SlaapCentra (FSC) is Al de Weerd nauw betrokken bij de bewaking en bevordering van kwaliteit van slaapcentra en accreditatie daarvan. Als bestuurslid van de NSWO (Nederlandse vereniging voor Slaap/Waak Onderzoek) is hij verantwoordelijk voor educatie van professionals in de slaapgeneeskunde.