Slaap-waakonderzoek bij SEIN

Op deze pagina

Slaap-waakonderzoek bij SEIN

Onderzoek in het Slaap-Waakcentrum

In het Slaap-Waakcentrum onderzoeken wij uw slaapgedrag en de kwaliteit van uw slaap. Dat gaat heel gemakkelijk: u komt naar het Slaap-Waakcentrum en daar krijgt u apparatuur op dat allerlei informatie bijhoudt. Bijvoorbeeld hoe lang u slaapt, hoe uw hartslag en ademhaling zijn en de bewegingen die u in uw slaap maakt. Voor dit onderzoek blijft u slapen in ons Slaap-Waakcentrum. Zo krijgen we al een goed beeld van uw slaapgedrag en slaapkwaliteit. De medewerkers van het Slaap-Waakcentrum leggen u alles duidelijk uit. Wilt u zich alvast voorbereiden op het onderzoek? Lees dan dit artikel voor meer informatie. 

Over de meting

Dit doen we met een polysomnografie (PSG). U krijgt een klein kastje en plakkers (elektroden) bevestigd. Het kastje is verbonden met de plakkers die bij u op verschillende plaatsen op uw lichaam geplakt worden: op uw hoofd, in uw hals, uw gezicht, op uw borst en benen. Die plakkers geven allerlei informatie, deze informatie wordt opgeslagen op de geheugenkaart van het kastje. U merkt er verder niets van en kunt gewoon slapen. De plakkers zitten u niet in de weg. Onze medewerkers houden u tijdens het hele onderzoek in de gaten.

U verblijft in het Slaap-Waakcentrum. U kunt dan gewoon doen wat u altijd doet, behalve sporten en douchen. De apparatuur mag niet nat worden. Neem gerust een laptop mee, uw werk of een boek. Aan het einde van de dag worden de plakkers en het apparaatje weer verwijderd en kunt u douchen. Daarna gaat u weer naar huis. De uitslag krijgt u een aantal weken later van uw specialist. 

Locaties 

U verblijft in het Slaap-Waakcentrum voor het onderzoek. Klik voor de contactgegevens van één van onze vestigingen. 

Filmpje over de PSG

Bekijk hier hoe de PSG in z’n werk gaat

Onderzoek bij u thuis

Soms is het mogelijk om uw slaapgedrag bij u thuis te onderzoeken. Dit bepaalt uw specialist samen met u. Bij een onderzoek thuis krijgt u de meetapparatuur bevestigd in ons Slaap-Waakcentrum en kunt u in uw eigen bed slapen.