Cliënt aan het woord : Yin

Op deze pagina

Cliënt aan het woord : Yin

Ik ben erg gesteld op mijn vrijheid

“Ik woon al ruim 40 jaar bij SEIN. Vanaf mijn 15e heb ik bij SEIN Cruquius gewoond en in 2008 ben ik verhuisd naar Terp/Schakel, een woongebouw in Heemstede. Ik heb het erg naar mijn zin hier. Ik heb mijn eigen appartement en kan mijn eigen tijd indelen, dat vind ik fijn!

Cadeauwinkel EigenwijZ

Ik heb ook best een druk schema. Zo werk ik doordeweeks bij cadeauwinkel EigenwijZ in Cruquius. Hier is het gezellig: je bent even weg en werkt samen met bewoners van de andere locaties. In deze winkel worden producten verkocht die bewoners maken. Je kan hierbij denken aan producten als beschilderde bloempotten, kaarten en dienbladen, unieke producten dus.

Zelfstandig 

Ik doe zelf mijn boodschappen en dan word ik gebracht en gehaald door de taxi. Zo kan ik zelf bepalen wat ik ga eten. Ik kook om de dag voor mezelf, omdat ik het handig vind om voor 2 dagen te koken. Dit doe ik in de gezamenlijke keuken. Ik maak dan verschillende gerechten, van stamppot tot macaroni.

Het contact met de begeleiders is erg goed. Zij weten dat ik erg gesteld ben op mijn vrijheid, maar helpen mij ook als het nodig is. Ik vind het leuk om af en toe een wandeling met hen te maken of gezellig samen een kop thee te drinken.

Dagjes uit 

Het allerleukste vind ik de uit dagjes uit met recreatie. Zo zijn we laatst een dagje gaan winkelen in het centrum van Hoofddorp. We gaan ook weleens naar pretparken of dierenparken. Ook vind ik het geweldig als we gaan bowlen. En natuurlijk hoef ik dan niet te koken, want na het bowlen gaan we lekker uit eten.”