Cliënt aan het woord: Frank en zijn ouders

Op deze pagina

Cliënt aan het woord: Frank en zijn ouders

De zoektocht naar de juiste zorg

‘Onze zoon Frank heeft 28 jaar lang thuis gewoond. In 2020 zijn we begonnen met het zoeken naar wooninstellingen die gespecialiseerde epilepsiezorg konden bieden. Na verschillende bezoeken aan verschillende instellingen, zijn we uiteindelijk bij SEIN terechtgekomen. Via de Koning Emma Kliniek in Heemstede werden we gewezen op de mogelijkheden voor woonzorg in de Cruquius.

24-uurszorg en goede begeleiding: De zorg die Frank nodig heeft

SEIN biedt 24-uurszorg en goede begeleiding op het gebied van epilepsiezorg. Het was voor ons als ouders onmogelijk om Frank de klok rond de benodigde zorg te bieden, dus we zijn blij dat hij nu bij SEIN woont. We zien ook dat Frank zelfstandiger is geworden. Thuis verwenden we Frank graag door bijvoorbeeld zijn boterhammen voor hem te smeren. Bij SEIN werd echter de nadruk gelegd op het stimuleren van zelfstandigheid en het belang van eigen regie voor bewoners. We merkten dat hij veel zelf kan doen en het is prachtig om te zien hoe hij het beste uit zichzelf haalt.

Een combinatie van liefde en expertise: Het beste van twee werelden

We ervaren een goede combinatie tussen de zorg van SEIN en de liefde die wij als ouders kunnen geven. We beschouwen onszelf als ervaringsdeskundigen, terwijl bij SEIN de specialisten werken die Frank ondersteunen in zijn ontwikkeling. De betrokkenheid van de medewerkers gaat verder dan alleen het bieden van zorg. Zo heeft één van de medewerkers meerdere keren een bezoek gebracht aan de externe dagbestedingslocatie van Frank om de begeleiders meer te leren over epilepsie en hoe te handelen bij een aanval. Dit stelt de begeleiders van de externe dagbesteding in staat Frank goed te ondersteunen wanneer hij een insult krijgt.’

Frank aan het woord

In zijn eigen woorden vertelt Frank vol enthousiasme over zijn passie voor zijn verzameling wieldoppen, Connexxion en zijn ervaringen bij SEIN. Als gepassioneerde wieldoppenverzamelaar reinigt hij zorgvuldig gevonden wieldoppen en hangt hij trots de mooiste exemplaren op in zijn kamer. Frank staat bekend om zijn humor en behulpzaamheid. Hij assisteert in het huishouden en helpt medebewoners in een rolstoel.

Onlangs maakte hij een onvergetelijke ervaring mee tijdens een recreatieve uitstap naar Schiphol, waar ze met een bus tussen de vliegtuigen doorreden op het platform. Hoewel hij vliegtuigen prachtig vindt, gaat er voor Frank niets boven een Connexxion-bus.

Frank werkt bij het clean team bij Connexxion, waar hij verantwoordelijk is voor het schoonmaken van de bussen. Hij is al vanaf het begin betrokken en geniet zelfs van af en toe een ritje, wat hij geweldig vind. Voor Frank bestaat er geen mooiere baan!

Tip voor andere ouders in het keuzeproces

Ter afsluiting delen de ouders van Frank een waardevolle tip voor andere ouders die op zoek zijn naar passende woonzorg. Ze benadrukken het belang van het niet compromitteren bij het vinden van een woonzorginstelling die echt aansluit bij de behoeften van hun kind:’ Het is essentieel om een sterke klik te voelen en goed te kunnen samenwerken met de zorgmedewerkers en de specialisten. Daarnaast is het contact met andere ouders van onschatbare waarde, omdat dit wederzijds begrip creëert en de mogelijkheid biedt om ervaringen uit te wisselen.’