Cliënt aan het woord: Mieke

Op deze pagina

Cliënt aan het woord: Mieke

Ze staan voor me klaar en ik voel me begrepen

“Mijn naam is Mieke en ik woon nu bijna 4 jaar bij SEIN in Zwolle. En ik moet zeggen, het bevalt me ontzettend goed. Tot mijn 22e heb ik thuis bij mijn ouders gewoond. Daarna heb ik 7 jaar begeleid gewoond, maar helaas had de zorginstelling te weinig kennis van epilepsie. Daarom ben ik verhuisd naar SEIN, en ik ben blij dat ik deze stap heb gemaakt. Hier bij SEIN is er veel kennis over epilepsie en ik merk dat mijn epilepsie nu beter onder controle is. De begeleiding hier helpt me goed, vooral bij het opruimen en plannen, en ook als ik een epileptische aanval heb. Ze staan voor me klaar en ik voel me begrepen.

Werken in de lunchroom

Ik ben blij met de kans die ik heb gekregen om te werken in de lunchroom bij Meesterwerk. Mijn taken omvatten het opnemen van bestellingen aan de balie en telefonisch, en soms zelfs het serveren van gerechten aan gasten. Het is leuk om mensen te bedienen en nieuwe mensen te ontmoeten. Daarnaast help ik ook met voorbereidende taken, zoals het vouwen van servetten. Ik werk samen met een aantal vrienden die ook in de lunchroom werken, dus het is altijd gezellig.

Mijn passies en hobby’s

Ik geniet er echt van om op pad te gaan en nieuwe ervaringen op te doen. Mijn favoriete bezigheid is naar musicals gaan. Ik heb al verschillende theaters bezocht en voorstellingen gezien, waaronder Ciske de Rat, Aladin, The Bodyguard, Mamma Mia, On Your Feet en Grease. Ik kijk er zelfs naar uit om binnenkort voor de tweede keer naar Grease te gaan.  Soms ga ik samen met mijn zus, maar ik vind het ook heerlijk om alleen te gaan. Muziek speelt een grote rol in mijn leven en ik heb zelfs een jaar zangles gehad waarbij ik voornamelijk popmuziek en musicalnummers zong, inclusief liedjes van Whitney Houston.

Koken is ook een van mijn hobby's. Ik ben dol op pastagerechten en ik kook vaak grote porties, zodat ik er meerdere keren van kan genieten. En dan is er nog mijn passie voor fotografie. Ik vind het leuk om mensen te fotograferen en ik heb zelfs een basiscursus fotografie gevolgd om mijn vaardigheden te verbeteren.

Ik hoop nog vele jaren bij SEIN te mogen wonen, want ik heb het echt ontzettend naar mijn zin. Hier voel ik me thuis en kan ik de dingen doen die ik leuk vind.