Cliënt aan het woord: Jaap en z'n familie

Op deze pagina

Cliënt aan het woord: Jaap en z'n familie

Zus Eef, Jaap en zwager Jan

Thuis bij SEIN: Een veilige stap naar groei en ontwikkeling

"Sinds 1966 woont Jaap bij SEIN. Hoewel hij tijdelijk naar huis terugkeerde, vond hij uiteindelijk zijn weg terug naar SEIN. Dit bleek toch de meest verstandige keuze voor Jaap te zijn. De groei die we bij Jaap hebben gezien, is werkelijk ongelooflijk. Bij SEIN leerde hij o.a. fietsen en het was alsof hij in een luxe auto reed, zo fantastisch vond hij het om voor het eerst op een fiets te zitten.

SEIN biedt een veilige omgeving. Thuis waren we altijd bezorgd dat Jaap ergens tegenaan zou lopen, maar hier is alles veilig ingericht, zodat Jaap vrij kan bewegen. Vroeger had Jaap ook regelmatig aanvallen, maar deze zijn nu onder controle.        

Toegewijde medewerkers

Jaap wordt omringd door een fantastisch team van toegewijde mensen, een team dat écht samenwerkt. De medewerkers communiceren duidelijk en zijn tegelijkertijd ontzettend liefdevol. We hebben zelf mogen aanschouwen hoe een onrustige bewoner binnenkwam en binnen korte tijd volledig tot rust kwam en weer opbloeide. Het team gaat altijd een stap verder: ze lezen elke avond een verhaal voor uit Jaaps favoriete boek voordat hij gaat slapen. Bovendien geniet hij dagelijks van een verfrissende douche en ziet hij er altijd piekfijn uit. Zijn gezondheid wordt nauwlettend in de gaten gehouden en we worden regelmatig op de hoogte gehouden van eventuele ontwikkelingen.

We bezoeken Jaap altijd met veel plezier. Hij verwelkomt ons met zijn aanstekelijke vrolijkheid en gezelligheid. Wanneer hij bij ons op bezoek komt, zorgen we goed voor hem, met lekker eten en leuke activiteiten zoals samen winkelen. Jaap heeft een voorliefde voor mooie kleding en lekkere geurtjes, dus we proberen hem daarmee te verwennen. Maar zelfs wanneer het tijd is voor Jaap om terug te keren naar SEIN, doet hij dat met plezier. Dit is zijn thuis."

Jaap aan het woord

Jaap straalt enthousiasme uit wanneer hij praat over zijn passies: Nederlandse muziek, sport en zijn indrukwekkende medailleverzameling. Hij geniet van de muziek van Nederlandse artiesten en draait graag dvd's en cd's van zijn favorieten. Samen met andere bewoners worden er ook wel eens karaoke-sessies georganiseerd, waarbij Jaap als DJ optreedt en de bewoners meezingen met Nederlandse hits van Jan Smit of Vader Abraham.

Jaap is sportief. Hij houdt van fietsen, zwemmen en paardrijden, en zijn enthousiasme lijkt geen grenzen te kennen. Hij heeft talloze medailles ontvangen voor zijn prestaties, zowel met fietsen als bij de padvinderij in zijn voormalige woonplaats Huizen.

Daarnaast is Jaap ook een creatief persoon. Hij maakt onderzetters van strijkkralen en creëert prachtige sieraden zoals oorbellen, kettingen en armbanden, die hij vervolgens cadeau geeft aan zijn familie.

Tip voor mensen die op zoek zijn naar geschikte woonzorg

Tot slot delen Jan en Eef graag een waardevolle tip met andere familieleden en ouders/vertegenwoordigers die op zoek zijn naar geschikte woonzorg. Hun advies is duidelijk: "Aarzel niet en kies voor SEIN als oplossing voor je kind of familielid. De ontwikkeling die zij zullen doormaken, is simpelweg ongelooflijk.”