Webinar Leerhuis Epilepsie

Datum
Tijd
Tag
Webinar
Locatie
Locatie Teams
vrouw die een webinar volgt

Weet jij hoe je goed voorbereid met een cliënt op een spreekuur verschijnt en kun jij je cliënt goed ondersteunen in stressvolle situaties? Wij hebben een aantal praktische tips voor je! Schrijf je in voor ons gratis webinar.

Voor wie?

Voor professionals die werkzaam zijn in de verstandelijk gehandicaptenzorg

  • Datum: dinsdag 2 november 2021
  • Tijd: 14.00 u tot 15.00 u
  • Hoe? Via teams
  • Kosten? Die zijn er niet, deelname is gratis.

Twee interessante onderwerpen in één webinar

Bondig, praktisch en interactief.

Onderwerp 1: Samen naar de medisch specialist, hoe bereid ik me voor?

Je gaat mee met je cliënt naar de medisch specialist.

Hoe gaat het met je cliënt, zijn er belangrijke veranderingen merkbaar in zijn/haar welzijn, hoe uit de epilepsie zich op dit moment? Zie je bijwerkingen van de medicatie?

Hoe meer informatie jij voor de specialist hebt, hoe beter de cliënt kan worden behandeld. En daar gaan we voor toch, de beste zorg voor cliënten met epilepsie. Jij kunt daaraan bijdragen door een goede voorbereiding op de afspraak.

Onderwerp 2: Stress in relatie tot epilepsie, hoe ga je daar mee om?

De goedheiligman meert in november weer aan, de feestdagen staan voor de deur. En denk maar eens terug aan het afgelopen jaar. Lockdowns, versoepelingen, aangepaste dagprogramma's en vormen van sociaal contact. Allemaal factoren die ervoor kunnen zorgen dat de spanning soms hoog oploopt. Helaas kan spanning epilepsie uitlokken en nemen aanvallen dan in hevigheid en/of frequentie toe. Jij als begeleider kan je cliënt hierin ondersteunen als je goed observeert en met een aantal tips en tricks aandacht hebt voor al die prikkels