Esmeralda (31 jaar) lerares en moeder

zwanger

Dat het krijgen van kinderen kan, ondanks het hebben van epilepsie, bewijst Esmeralda. Haar neuroloog bij SEIN begeleidde haar en haar man tijdens het volledige proces. Vooraf met al hun vragen en tijdens de zwangerschap om zoveel mogelijk aanvallen te voorkomen.
Lees het verhaal van Esmeralda 

Zwangerschap en epilepsie

Zwangerschap en epilepsie kunnen goed samengaan. Voor een ongecompliceerde zwangerschap en gezonde baby's is het goed om wel even stil te staan bij enkele bijzonderheden.

Vragen die mogelijk bij u spelen

Kan ik zwanger worden met epilepsie?
Wat zijn de risico’s voor mij of voor de baby?
Hoe beïnvloeden de medicijnen mijn ongeboren kind?
Zijn er wijzigingen nodig in de medicatie tijdens de zwangerschap?
Kan ik (veilig) borstvoeding geven?
Hoe kan ik mijn kind veilig verzorgen?

SEIN kan deze en andere vragen beantwoorden tijdens een speciaal consult voor patiënten en verwijzers of in het zorgpad ‘Zwangerschap en Epilepsie’. Tijdens dat consult maakt de verwijzer gebruik van de checklist die u hiernaast kunt downloaden.

Het consult

Een verpleegkundig specialist en een neuroloog van SEIN nemen tijdens een speciaal consult over zwangerschap en epilepsie ruim de tijd om uw verhaal te horen. Zij lichten u voor en geven daarna een schriftelijk advies aan u en uw behandelaars. Eventueel verwijst SEIN u naar een klinisch geneticus of een maatschappelijk werker van SEIN. U blijft tijdens de zwangerschap en daarna ook patiënt van uw eigen neuroloog.

Het zorgpad

SEIN Noord- en Oost-Nederland biedt een compleet zorgpad aan, dat ruim voor de zwangerschap start. Het eindigt vier maanden na de geboorte van het kind. SEIN geeft onder meer voorlichting over het gebruik van foliumzuur en het aanpassen van medicatie en borstvoeding. Tijdens de zwangerschap monitort SEIN bijvoorbeeld uw bloedspiegel. SEIN houdt ook de gynaecoloog, de verwijzend neuroloog en de huisarts op de hoogte.

Waar kunt u terecht?

SEIN geeft het consult ‘Zwangerschap en Epilepsie’  op poliklinieken in: Amsterdam, Heemstede, Utrecht en Rotterdam. Zie contact en route voor de contactgegevens. Voor het zorgpad kunt u bij SEIN terecht in Noord- en Oost-Nederland. De hoofdlocatie bevindt zich in Zwolle.

Aanmelden

Wanneer u een afspraak wilt maken voor het consult of het zorgpad Zwangerschap en epilepsie, heeft u een verwijsbrief van uw behandelend specialist of huisarts nodig. Zodra de polikliniek de verwijsbrief heeft ontvangen, neemt SEIN contact met u op voor een afspraak.

https://comicsnake.com/dc-comics/ magazine-pdf.net comics-all.com/