Nieuws

Succesvolle scholingsdag voor begeleiders uit VG instellingen

woensdag, 6 februari 2019

Plenaire opening

Tijdens de workshop slaapproblemen werd gewerkt met tegeltjes

Workshop

Workshop aanvalsdetectie

Vrijdag 1 februari heeft de Observatieafdeling Volwassenen 1 (voorheen afdeling VG) in Zwolle voor de derde maal een scholingsdag georganiseerd voor begeleiders uit VG instellingen. De scholingsdag werd gehouden bij Lumen Events, op loopafstand van de kliniek. Met 125 deelnemers was de dag ook dit jaar weer volgeboekt. Nieuw dit jaar was dat de deelnemers hun dagprogramma voor een groot deel zelf konden samenstellen.

Na een plenaire inleiding door AVG Nienke van der Schaaf over de combinatie van een verstandelijke beperking en epilepsie en de nieuwe aanvalsclassificatie, konden de deelnemers workshops van hun keuze volgen. Hieraan hebben verschillende zorgeenheden/disciplines meegewerkt waardoor er een mooi en gevarieerd programma was.

In de ochtend kon men twee van de volgende workshops volgen: Psychogene niet-epileptische aanvallen,
slaapproblemen, kinderen en epilepsie en aanvalsdetectie.

Na een heerlijke lunch volgde het middagprogramma waarin de deelnemers weer twee workshops volgden. Zij konden nu kiezen uit de volgende vier workshops: ernstig meervoudige beperking en epilepsie, licht verstandelijke beperking, epilepsie en gedrag, behandeling van epilepsie met (nood)medicatie en NVS en als vierde was er een rondleiding door de kliniek.

De scholingsdag werd afgesloten met een zinderende quiz waarin alle wetenswaardigheden nog eenmaal de revue zijn gepasseerd. De deelnemers gingen tevreden huiswaarts met een gevulde goodiebag en veel nieuwe kennis en inzichten waarmee ze verder kunnen in hun werk.  


https://comicsnake.com/dc-comics/ magazine-pdf.net comics-all.com/