Nieuws

Enthousiast publiek bij SEIN op Open dag Zorg en Welzijn

donderdag, 2 april 2015

Op de landelijke Open Dag van Zorg en Welzijn zaterdag 21 maart jl. opende SEIN de deuren van haar locaties in Heemstede, Zwolle en Cruquius. Op alle drie de locaties werd de bezoeker wegwijs gemaakt in de specialistische zorg van epilepsie.

Het publiek dat op de open dag afkwam was enthousiast en geïnteresseerd. Zij kwamen met gerichte vragen over de klinische epilepsiezorg, woonzorg, logeeropvang en dagbesteding bij SEIN.

Locatie Heemstede

In de Koningin Emma Kliniek op Meer en Bosch in Heemstede kregen de bezoekers een rondleiding, kon een doorlopende filmvertoning worden bijgewoond en werd een presentatie gehouden over epilepsie en geheugen. De presentatie werd verzorgd door de afdeling Psychologie. De bezoekers waren zonder uitzondering enthousiast.

Locatie Cruquius

Op De Cruquiushoeve konden bezoekers terecht bij dagbesteding en woonzorg. De mensen kwamen van heinde en verre om zich te laten informeren over wonen, logeren en de diverse activiteitengroepen van dagbesteding bij SEIN. Er werd gesproken over het diverse aanbod en de vele mogelijkheden binnen SEIN. De afdeling Zorgbemiddeling heeft veel gesprekken gevoerd over de zorgzwaartepakketten en het aanmelden. De reacties van de bezoekers op de open dag waren zeer positief. De goede sfeer werd geprezen en een veelgehoorde opmerking was: “SEIN is een grote instelling, maar oogt kleinschalig en alles is in huis”.

Fonteinkruid

Bij Fonteinkruid kwamen mensen met diverse vragen binnen. Er was een bezoeker opzoek naar werk, interesse naar wonen in Fonteinkruid en er waren geïnteresseerd familieleden van medewerkers en mensen uit de zorg die kwamen voor een kijkje in de keuken. De bezoekers werden rondgeleid bij de dagbesteding en op woonafdeling 1 (voor jongeren en ouderen). De aanwezigen reageerden enthousiast op de mooie woonvorm.