Nieuws

Slaap-Waakcentrum SEIN in item van RTL Nieuws

maandag, 19 maart 2018

Afgelopen vrijdagavond had het RTL Nieuws een item over slaapproblemen: 'Miljoenen Nederlanders lijden onder slaaptekort'. Voor dit item werd ook het Slaap-Waakcentrum van SEIN benaderd.

Bram Urbanus

In het item komt naar voren dat 20% (drie miljoen mensen) een slaapstoornis heeft. Veel mensen zouden verslavende pillen voorgeschreven krijgen, maar die lossen het slaapprobleem niet op. Wat in veel gevallen wel werkt is slaaptherapie. Psycholoog Bram Urbanus van het Slaap-Waakcentrum SEIN in Heemstede geeft hier uitleg over. 

"Behandeling van slapeloosheid gaat in op drie onderdelen. We kijken naar houding of gedachtes die mensen hebben over het slapen en die proberen we om te buigen, we kijken naar verkeerde slaap- of leefgewoontes en die proberen we aan te passen en ten derde kijken we ook naar de manier waarop mensen ontspannen en proberen we mensen betere ontspanningstechnieken aan te leren." 

Er komt ook een ervaringsdeskundige aan het woord, hij geeft aan veel te hebben gehad aan de therapie omdat hij heeft geleerd het los te laten. 

Bekijk het item (zo lang het beschikbaar is) op uitzending gemist van rtl.nl
Het item start op minuut 5.55