Nieuws

Internationale Epilepsiedag 2018

maandag, 5 februari 2018

Volgende week maandag, 12 februari, staat internationaal in het teken van epilepsie. Dan wordt er wereldwijd aandacht gevraagd voor mensen met epilepsie en voor onderzoek om de kwaliteit van leven met epilepsie te verbeteren.

Heb hart voor epilepsie

SEIN heeft ieder jaar de terugkerende oproep: Heb hart voor epilepsie! Met deze oproep wil SEIN zoveel mogelijk mensen bereiken om zo epilepsie onder de aandacht te brengen. Op sociale media kunt u de oproep vinden. Laat ook zien dat u hart heeft voor epilepsie en like en deel de oproep op Facebook, Instagram, Linkedin en/of Twitter

Houten hartjes

Ook dit jaar geeft SEIN weer tien presentjes weg. De cliënten van de houtgroep hebben een kleurrijke sleutelhanger ontworpen voor deze winactie: Doe mee!

Wonen bij SEIN, warme zorg op maat

Saskia woont in gebouw 3 op locatie De Cruquiushoeve. Haar ouders vertelden even geleden in een brief hoe zij de zorg voor hun dochter ervaren. Zij waren zeer te spreken over de ontvangst van Saskia: “hoe wij en onze dochter werden ontvangen op de afdeling van het nieuwe huis, is ronduit hartverwarmend te noemen.” We gingen bij Saskia langs en spraken met haar ouders en haar begeleider. Hoe gaat het nu met Saskia? Lees het binnenkort!

Life is beautiful! Het leven is mooi!

Het International Bureau for Epilepsy (IBE), organisator van de International Epilepsy Day, schreef in de aanloop naar deze dag een fotowedstrijd uit. De inzendingen konden tot 31 december 2017 worden opgestuurd. De jury buigt zich op dit moment nog over alle foto’s waarin het thema ‘Life is beautiful’ door de vele deelnemers in beeld is gebracht. Een moeilijke keuze! En SEIN kan dat weten want Carina Jonker van de afdeling Communicatie van SEIN is een van de vijf internationale juryleden. De winnaars worden bekend gemaakt op 12 februari 2018. Je kunt de prijswinnende foto's dan bekijken in de online galerie op epilepsy.org.

Lees de komende twee weken alle verhalen en acties rond Internationale Epilepsiedag op sein.nl/ied