Nieuws

Event zaterdag 8 juli - Ontdek Wickevoort

vrijdag, 30 juni 2017

Zaterdag 8 juli as. van 11.00 – 16.00 uur vindt er op De Cruquiushoeve een event plaats. Dit event wordt georganiseerd door de projectontwikkelaar AM en staat in het teken van het woongebied Wickevoort. SEIN stoot een groot deel van De Cruquiushoeve af, hier zullen circa 800 particuliere woningen gebouwd worden. Genodigden voor het event zijn belangstellenden voor de nieuwbouw op het terrein. De verwachting is dat er circa 300 mensen komen over de gehele dag.

Impressie project Wickevoort

De belangstellenden worden opgevangen bij het Infocentrum op De Cruquiushoeve. Het infocentrum wordt zichtbaar gemaakt bij de 3e toegang (de weg die leidt naar het voormalig tennishuisje, het huidige infocentrum). Daar worden vlaggen geplaatst, alsmede een bord met een verwijzing naar het infocentrum. Tevens komen er vlaggen te staan bij het infocentrum. 

Het programma

De belangstellenden krijgen info over Wickevoort, de stadsboerderij en SEIN en ze ontvangen een wandelkaart met daarop een wandelroute waarmee ze Wickevoort te voet kunt ontdekken. Op diverse plaatsen staan routepaaltjes om de wandelroute goed zichtbaar te maken. Tijdens de wandeling over het Landgoed komen ze enkele activiteiten tegen. Er is een muziekduo die wandelend muziek maakt, er is een vaste plek waar, onder veilig toezicht, kinderen pijl en boog mogen schieten en er is een “foodtruck” op een vaste plek aanwezig waar de wandelaars een lunchgerechtje en een drankje kunnen halen. Langs de wandelroute staan informatieborden met uitleg over de woonvelden en interessante historische feiten. De organisator AM Groep is aanwezig om vragen te beantwoorden.

Verkeersregelaars

Op de dag zelf zullen er verkeersregelaars aanwezig zijn bij deze toegangsweg, die het verkeer en parkeren in goede banen leiden. Parkeren gebeurt in 1e instantie bij het infocentrum, met een overloop naar de parkeerplaats(en) van SEIN. De belangstellenden is gevraagd om zoveel mogelijk op de fiets of met openbaar vervoer te komen omdat er beperkte parkeermogelijkheden zijn. Op diverse plekken op de wandelroute staan begeleiders in rode AM T-shirts die de wandelaars aangeven hoe ze moeten lopen, vragen kunnen beantwoorden en ervoor zorgen dat de wandelaars niet op plekken komen waar ze niet horen te komen. Toiletvoorzieningen voor de wandelaars zijn te vinden in het infocentrum en er is een toiletwagen bij de “Foodtruck. Ook zijn er EHBO’ers aanwezig en staan er op diverse plekken afvalbakken.

Afloop

Het event is om 16.00 uur afgelopen. Dan start het grote opruimen. Om circa. 17.00 zal alles opgeruimd moeten zijn. De Vlaggen bij toegangsweg en het infocentrum, infocentrumbord bij toegangsweg, de doorkijkjes en de route-aanwijsbordjes blijven echter wel staan daar de wandelroute een onderdeel is, maar ook de komende maanden onderdeel zal blijven van de promotie van Wickevoort.

De bouw van Wickevoort

De verwachting is dat, indien de bezwaarperiode zonder veel problemen verloopt, het bestemmingsplan het vierde kwartaal 2017 onherroepelijk zal zijn en daarmee ook de omgevingsvergunningen kunnen worden verkregen. Wickevoort wordt gerealiseerd in een aantal fasen. Er komen totaal ca. 800 woningen. De eerste fase is de ontwikkeling van de noordkavel (golfbaanzijde). De prognose start verkoop van deze fase is begin 2018. Bij voorspoedige verkoop zal de bouw in deze fase medio 2018 gaan starten. De gehele ontwikkeling van Wickevoort zal ongeveer vijf tot zes jaar in beslag nemen.