Voorlichtings- en contactdag rondom epilepsiechirurgie bij kinderen

De Epilepsie Vereniging Nederland organiseert op zaterdag 5 oktober 2019 een voorlichtings- en contactdag rondom epilepsiechirurgie bij kinderen in samenwerking met het UMC Utrecht en SEIN expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde

De dag is bestemd voor patiënten (vanaf 8 jaar), ouders/verzorgers, broers/zussen en opa’s/oma’s van kinderen die een mogelijke kandidaat zijn voor epilepsiechirurgie, al in het traject zitten of de operatie hebben ondergaan. Ook professionals binnen de epilepsiezorg zijn van harte welkom.

Wilt u meer informatie over deze dag of wilt u zich aanmelden, dat kan via deze link

 

 

Nieuws

Informatie- en ontmoetingsdag voor (ouders van) mensen met Moeilijk Instelbare Epilepsie (MIE)

donderdag, 8 september 2016

SEIN en UMC Utrecht organiseren een tweedaags symposium over Moeilijk Instelbare Epilepsie. Tijdens dit symposium komen de nieuwste kennis en inzichten op het gebied van Moeilijk Instelbare Epilepsie (MIE) aan bod. De eerste dag, 14 oktober, is voor specialisten en de tweede dag, 15 oktober, is een informatie- en ontmoetingsdag voor (ouders van en/of betrokkenen bij) mensen met MIE onder het motto ‘Samen Verder’.

Deze dag wordt georganiseerd in samenwerking met patiëntenbelangenorganisaties Stichting ZIE, Stichting Tubereuze Sclerosis Nederland (STSN), Stichting Dravetsyndroom Nederland/Vlaanderen, Epilepsie Vereniging Nederland (EVN) en Stichting VeraVitaal Foundation.

Een dag met veel informatie én veel mogelijkheden om met elkaar in gesprek te gaan. In de ochtend wordt u bijgepraat over ontwikkelingen op het gebied van MIE en alles wat daarbij komt kijken. Tijdens de lunch is er gelegenheid verschillende informatiekramen te bezoeken.

In de middag staat in de zes workshops de ontmoeting centraal. Het is daarbij de bedoeling dat deskundigen elkaar ontmoeten en inspireren om ‘sámen verder te komen’. Die deskundigen zijn ervaringsdeskundigen (de deelnemers) en de professionals die betrokken zijn bij de behandeling van en zorg voor mensen met epilepsie. 

Voor meer informatie over het dagprogramma en aanmelden, bekijk de flyer of klik op de onderstaande button.