Nieuws

Mooie animatiefilm over het team leer- en gedragsproblemen

dinsdag, 26 januari 2016
Array

Een jongetje dat niet mee kan komen op school. Een vliegtuigje vliegt over zijn hoofd en een vraagteken verschijnt. Zo begint de animatiefilm die uitlegt hoe het team leer- en gedragsproblemen van SEIN helpt bij problemen op school. Dit team werk in Noord- en Oost-Nederland. De animatiefilm is nieuw en wordt ingezet om meer bekendheid te geven aan het team.

Binnen acht weken onderzocht

Kinderen en jongeren met epilepsie kunnen problemen ervaren op school. Ze hebben bijvoorbeeld moeite met concentreren, tempo of geheugen. Er kan ook sprake zijn van een leerachterstand of druk gedrag. Het team leer- en gedragsproblemen onderzoekt het kind binnen een periode van acht weken. Het team bestaat uit een (kinder)neuroloog, (klinisch neuro)psycholoog en een onderwijsconsulent. Daarna volgen adviesgesprekken en een gesprek op school.

Weer verder kunnen

“Weer fijn leren, spelen en ontdekken op school.” Zo eindigt de animatiefilm, terwijl je kinderen van de glijbaan af ziet gaan. Dat is ook de insteek van het team; zorgen dat kinderen en jongeren weer verder kunnen en ouders en leerkrachten weten hoe ze hen verder kunnen helpen.

Lees meer en bekijk de animatiefilm hier!