In- en doorslapen

Op deze pagina

Slapeloosheid (insomnie)

Slapeloosheid wordt ook wel insomnie genoemd. Bij hevige klachten is het chronische insomnie. Dan heeft u minimaal drie nachten per week klachten, in een periode van drie maanden of langer.

Mogelijke oorzaken

In- en doorslaapklachten ontstaan soms door andere slaap-waakaandoeningen. Zoals slaapapneu of het rusteloze benen syndroom (RLS). Daarnaast kunnen de slapeloosheidsklachten komen door een psychiatrische aandoening, zoals een depressie of een angststoornis. 

Meer insomnie bij epilepsie

Mensen met epilepsie hebben twee tot drie keer vaker last van slaapstoornissen dan mensen zonder epilepsie. Het vervelende is dat de slechte slaap de epilepsie kan verergeren. Zo kunt u meer of langere aanvallen krijgen. En als de epilepsie verslechtert, slaapt u waarschijnlijk nog minder goed.

Het slechte slapen en de epilepsie versterken elkaar. Heeft u epilepsie? Dan is het extra belangrijk om op uw slaap te letten. Ervaart u slaapproblemen? Wij verbeteren uw slaapkwaliteit. Zodat u niet alleen beter slaapt, maar ook minder last heeft van epileptische aanvallen.

Diagnose en behandeling

Onze artsen zijn gespecialiseerd in slaapgeneeskunde. Zowel bij mensen met als zonder epilepsie. Als u langdurig klachten heeft, onderzoeken zij hoe dat kan. Ook bieden ze u een passende behandeling aan om uw slaap te verbeteren. Bekijk hier extra informatie over de onderzoek en behandeling.