Ouders aan het woord: Daniëlle, moeder van Elista

Op deze pagina

Ouders aan het woord: Daniëlle, moeder van Elista

“Mijn naam is Daniëlle en ik ben moeder van twee dochters, van 11 en 2,5 jaar oud. Mijn oudste dochter, Elista, verblijft nu al 5 jaar lang 2 tot 3 keer per week met veel plezier bij de Zonnebloem.

Hoe we bij de Zonnebloem terechtkwamen
Elista verbleef eerst in een ander logeerhuis waar ze het naar haar zin had. Het enige probleem was dat dit logeerhuis niet gespecialiseerd was in epilepsie en de nachtdienst elders was gevestigd. Hierdoor konden ze niet snel genoeg hulp bieden tijdens een epileptische aanval. De organisatie raadde ons aan om eens te kijken bij Logeerhuis de Zonnebloem. Dat deden we en het voelde meteen goed. De Zonnebloem is gespecialiseerd in epilepsiezorg: er is nachtdienst aanwezig in hetzelfde gebouw, ze maken fysieke rondes en er hangt een camera in de slaapkamer. We meldden Elista aan, en sindsdien logeert ze met veel plezier regelmatig bij de Zonnebloem

De voordelen van de Zonnebloem
Hoewel we tevreden waren over het andere logeerhuis, merken we wel een duidelijk verschil met de Zonnebloem. Bij de Zonnebloem doen ze meer met de kinderen, de groepen zijn groter, dus er zijn altijd wel kinderen waar Elista goed mee kan opschieten. Er worden in de vakanties tal van leuke activiteiten georganiseerd, zoals uitstapjes naar Drievliet, de kinderboerderij, zwemmen, picknicken in het park, en pannenkoeken eten in het pannenkoekenrestaurant. Het leukste uitje was het bezoek aan het strand.

Wat de Zonnebloem voor mij als ouder betekent

In het begin vond ik het heel moeilijk om Elista los te laten, maar nu heb ik dat geaccepteerd. Ze heeft het gewoon heel erg naar haar zin bij de Zonnebloem en dat voelt goed. Wanneer ze langer thuis is, pakt ze vaak de foto's van de Zonnebloem om aan te geven dat ze graag weer wil logeren. Het voelt als haar tweede thuis. Als Elista er niet is, kan ik meer aandacht besteden aan mijn andere dochter en dat vind ik ook heel belangrijk, want zo kan ik de aandacht goed verdelen tussen mijn meiden.

Elista, een prachtige, stoere meid!

Hoewel Elista graag op zichzelf is, kan ze ook heel sociaal zijn met andere kinderen. Ze heeft een sterke band met sommige van hen. Ze houdt van spelen met zowel jongere als oudere kinderen en stoeit graag, zij het op een vriendelijke manier. Een deel van haar speelgoed ligt bij de Zonnebloem, en ze deelt graag, zelfs met andere kinderen. Elista houdt van puzzelen en speelt graag buiten. Fietsen met haar favoriete begeleider vindt ze geweldig. Ze geniet ook van de snoezelruimte, waar ze zich lekker terug kan trekken.

Contact met de begeleiding

Het contact met de begeleiding is uitstekend. Ze zijn flexibel en zorgen voor stabiliteit. Voor de kinderen zijn er altijd bekende gezichten, wat hen een gevoel van veiligheid geeft. Als het wat minder gaat met Elista, hebben we intensief contact. Dan word ik gebeld (via videobellen), zodat ik even met haar kan praten. Je ziet dan de spanning van haar gezicht verdwijnen en dan gaat ze weer vrolijk verder. Elista kan ook heel goed overweg met de begeleiding. Met Mariska, onze CIOP, heeft ze een geweldige klik. Mariska is zeer betrokken bij Elista. Ze heeft vaak al door wanneer Elista ondeugend wil zijn, wat erg grappig is.

Deelname in de ouderraad

Ik ben ook lid van de ouderraad en wil andere ouders aanmoedigen om deel te nemen. Het is prettig om mee te kunnen praten over de zorg voor de kinderen en te bespreken wat we kunnen veranderen en verbeteren.

Tip voor andere ouders

Mijn advies aan andere ouders die op zoek zijn naar een logeerplek is om eens een kijkje te nemen. Let goed op je eigen gevoel en hoe je kind reageert. Veiligheid en een breed scala aan activiteiten zijn ook belangrijk. Elista speelt graag buiten, dus ik heb ook gekeken naar de buitenfaciliteiten voordat we een definitieve keuze maakten voor een logeerhuis.”