Nieuws

Onderwijs in epilepsie bij SEIN

vrijdag, 13 oktober 2017

Een groep 3e-jaars geneeskundestudenten van het VUmc heeft op 6 oktober jl. onderwijs gevolgd over epilepsie bij SEIN. Onder leiding van Dewi Bakker, kinderneuroloog van het VUmc, kwamen zij dit jaar, net als vorig jaar, in het kader van de minor ‘Clinical neuroscience-Life of brain’.

In deze minor leren de studenten over het functioneren van het brein tijdens het ouder worden, waarbij er speciale aandacht is voor veel voorkomende neurologische aandoeningen in elke levensfase. Hier hoort epilepsie ook bij. 

Paul Augustijn, kinderneuroloog bij SEIN, gaf een presentatie over epilepsie in het algemeen en bepaalde epilepsiesyndromen van de kinderleeftijd.
Fieke Cox, klinisch neurofysioloog bij SEIN, besprak de diversiteit aan epileptische aanvallen aan de hand van video’s. Bevindingen en toekomstplannen van lopend wetenschappelijk onderzoek in SEIN werden door Gerhard Visser, klinisch neurofysioloog bij SEIN, gepresenteerd. 

Na de presentaties werden de studenten rondgeleid door de Epilepsy Monitoring Unit in de Koningin Emma Kliniek, om te zien waar de (langdurige) video-EEG registraties plaatsvinden. Het was een leerzame dag, waarbij de studenten een goede indruk hebben kunnen krijgen over epilepsie.