Nieuws

5 sterren voor Slaap-Waakcentrum SEIN!

dinsdag, 3 oktober 2017

Eens in de twee jaar organiseert de ApneuVereniging een groot onderzoek 'De Keten in Beeld 2017' naar de kwaliteit van de zorg voor patiënten met slaapapneu. Ook in 2017 is dit onderzoek verricht door de ApneuVereniging in samenwerking met Kantar Public (het vroegere TNO NIPO) volgens een internationaal gevalideerde methode.

Oorkonde

Links, longarts Klaas van Kralingen

Meer dan 5000 patiënten zijn uitgebreid ondervraagd op allerlei aspecten van de zorg vanaf de start van het traject bij de huisarts tot en met behandeling. Wachttijden, informatievoorziening, bejegening, kwaliteit van apparatuur, nazorg et cetera zijn gedetailleerd onderzocht.

De presentatie van de uitkomsten van het onderzoek “De Keten in Beeld 2017”, was afgelopen vrijdag 29 september op een bijeenkomst in Doorn. De bijeenkomst was druk bezocht door patiënten, behandelaars en vertegenwoordigers van leveranciers van apparatuur. Het grootste moment aan het einde van de middag was de uitreiking van de sterren voor de best presterende slaapklinieken. Volgens een tevoren bepaalde methodiek worden 3, 4 of 5 sterren toegekend aan slaapklinieken. Van de 92 klinieken ontvingen 46 klinieken sterren, slechts 6 klinieken ontvingen 5 sterren.

Geweldig nieuws is dat SEIN opnieuw 5 sterren toegekend kreeg voor de zorg voor de patiënten met slaapproblemen. Longarts bij SEIN, Klaas van Kralingen, mocht namens het gehele team de oorkonde in ontvangst nemen. Dank en hulde aan alle leden van het team die deze prestatie mogelijk hebben gemaakt en die met elkaar ervoor gaan zorgen dat het ook in de toekomst zo goed blijft gaan met de kwaliteit van zorg in het Slaap-Waakcentrum SEIN.