Nieuws

Voorbereiding met een video op het EEG-onderzoek bij KNF in Zwolle

vrijdag, 8 november 2019

De huisarts, neuroloog of kinderarts kan om verschillende redenen doorverwijzen naar SEIN. Bijvoorbeeld als er sprake is van epilepsie die moeilijk te behandelen is met medicijnen. Of als de diagnose epilepsie nog niet is gesteld, maar als er behoefte is aan duidelijkheid van wegrakingen. Onderdeel van het diagnosetraject kan een langdurige EEG-registratie zijn. EEG staat voor elektro-encefalogram. Eenvoudig gezegd meet een EEG de elektrische hersenactiviteit.

De EEG-registratie in Zwolle wordt gemaakt op de afdeling Klinische Neuro Fysiologie (KNF). Hier worden zowel kinderen als volwassenen onderzocht. Voor een langdurige EEG-registratie verblijven mensen minimaal 24 uur tot maximaal 5 dagen bij SEIN. De duur van hangt af van de vraagstelling. Als een kind (t/m 16 jaar) voor een EEG-registratie komt, zal er een ouder of begeleider aanwezig zijn. Dit geldt ook voor een patiënten met een verstandelijke beperking. 

Er zijn twee films gemaakt ter voorbereiding op dit onderzoek, één voor kinderen en één voor volwassenen. Hierin is te zien wat er gebeurt tijdens de opname. Van voorbereiding thuis tot en met vertrek.

Op het YouTube-kanaal van SEIN staan de films. Kijk voor de film voor volwassen op https://youtu.be/jD_q2qZMpuk en voor kinderen op: https://youtu.be/ygaJNfCL_Oc.