Nieuws

Vaccinatie tegen corona

donderdag, 24 december 2020

In januari wordt in Nederland gestart met vaccineren tegen het coronavirus Covid-19. Als eerste zijn medewerkers in verpleeghuizen en de gehandicaptenzorg aan de beurt. Daarna volgen de bewoners daar. Er lijkt daarmee licht aan het eind van een lange tunnel te komen. 

Vaccineren medewerkers

De medewerkers van SEIN krijgen als een van de eersten een oproep voor de vaccinatie. Het gaat dan om alle medewerkers die contact hebben met cliënten en patiënten. SEIN vindt het belangrijk dat er gevaccineerd wordt en hoopt dat veel medewerkers gehoor geven aan de oproep. Zo beschermen we de kwetsbare mensen en kunnen we hopelijk snel terug naar ‘gewoon’ om de kwaliteit van leven weer te vergroten. Het is nog onduidelijk of onze vrijwilligers zich dan ook mogen laten vaccineren. 

Vaccineren is altijd een persoonlijke afweging. SEIN stimuleert haar medewerkers om zich te laten vaccineren. Daarom vergoedt SEIN ook de gemaakte reiskosten en uren die nodig zijn voor vaccinatie van de medewerkers. Meer informatie over de vaccinaties volgt later wanneer wij precieze informatie hebben van de rijksoverheid. 

Vaccineren bewoners bij SEIN

Bewoners worden door de eigen artsen en verpleegkundigen van SEIN gevaccineerd, als daar toestemming voor is. Deze toestemming gaan we vragen als we meer informatie hebben over welk vaccin beschikbaar komt voor de bewoners. Medewerkers die de bewoners vaccineren, krijgen vooraf een e-learning aangeboden zodat zij kennis hebben van het vaccin. Kinderen onder de 18 jaar worden niet gevaccineerd. Er is namelijk nog onvoldoende onderzoek gedaan naar het effect van de vaccinatie bij kinderen. 

In januari informeren we de verwanten en vertegenwoordigers nader over het vaccineren. 

Coronabeleid SEIN

SEIN volgt al sinds het uitbreken van de coronapandemie de wettelijke richtlijnen van de rijksoverheid en het RIVM op en past veelal maatwerk toe op basis van richtlijnen van de koepelorganisatie VGN en Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ). Vanuit de VGN hebben we begrepen dat zij gaan komen met handreikingen over de vaccinatie van onze cliënten. Deze zijn dan afgestemd met de koepels van artsen en de cliëntvertegenwoordiging.

Hoe verder?

We kunnen ons voorstellen dat er veel vragen zijn. SEIN heeft alvast een lijst met meest gestelde vragen gemaakt en beantwoord. Bekijk de meest gestelde vragen en antwoorden over het coronavaccin.

Wilt u meer informatie? Betrouwbare informatie is te vinden op:
rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie

SEIN houdt de informatie over vaccinatie nauwlettend in de gaten en volgt de officiële kanalen van de overheid. Desondanks is het mogelijk dat u met een vraag zit die niet is beantwoord. U kunt uw vraag aan SEIN stellen via een e-mail naar: corona@sein.nl. We proberen deze dan zo snel mogelijk te beantwoorden. 


https://comicsnake.com/dc-comics/ magazine-pdf.net comics-all.com/