Nieuws

Informatie en werkgever- en werknemersverklaringen avondklok

vrijdag, 22 januari 2021

Het is dan toch zover. Na een lang Kamerdebat gisteren is besloten met ingang van morgen zaterdag 23 januari 21:00 uur de avondklok in te laten gaan. Gisteravond zijn de verplicht gestelde verklaringen gepubliceerd. Eén voor de werkgever en één voor de werknemers.

Werkgeversverklaring

Je leidinggevende stuurt jou de werkgeversverklaring. Daarin staat waarom de betreffende medewerker voor het werk tussen 21.00 uur en 04.30 uur buiten moet zijn. 

Werknemersverklaring

Werknemers moeten naast de werkgeversverklaring ook nog zelf de ‘Eigen verklaring avondklok’ invullen. Je moet als medewerker zowel de werkgeversverklaring als de werknemersverklaring kunnen overhandigen bij controle. Dit mag geprint of digitaal. Als je de werkgeversverklaring via je leidinggevende ontvangt via de mail wordt aangeraden om ook deze e-mail te bewaren. Zo heb je nog een bewijs dat je bij SEIN werkt. 

Beleid stagiaires en ZZP-ers

Ditzelfde beleid geldt ook voor stagiaires. ZZP-ers moeten ook de Eigen verklaring avondklok én de Werkgeversverklaring avondklok ingevuld bij zich hebben. ZZP-ers moeten deze zelf invullen en moeten daarin de (bedrijfs)naam en contactgegevens van de opdrachtgever vermelden. 

Het lijkt heel makkelijk om zelf de werkgeversverklaring in te vullen, omdat het formulier openbaar is geplaatst. Let wel: misbruik is strafbaar.

Meer informatie over de avondklok en het gebruik van de verschillende formulieren is te vinden op Rijksoverheid.nl via de links:https://comicsnake.com/dc-comics/ magazine-pdf.net comics-all.com/