HomeOver SEINSamenwerkingsverbanden

Samenwerkingsverbanden

Jarenlange traditie

SEIN heeft een jarenlange traditie van het aanbieden van zorg aan mensen met epilepsie, zowel op een nationaal als op internationaal niveau. Momenteel heeft SEIN samenwerkingsovereenkomsten ondertekend met meerdere buitenlandse instellingen. Daarnaast heeft SEIN contact met universiteiten over de hele wereld.

China

Naast de reeds bestaande samenwerking tussen SEIN en de Chinese Association Against Epilepsy is een overeenkomst in voorbereiding tussen SEIN en het Institute of Neurology, Fudan University, Shanghai gericht op samenwerking op het gebied van wetenschappelijk onderzoek en training. Dit Instituut is eveneens een WHO Collaborating Centre.

Engeland

SEIN en de Afdeling Klinisch en Experimentele Epilepsie van de University College London (UCL) hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend met als doel het versterken van de huidige samenwerking voor onderzoek, voorlichting en training van epilepsie. Deze samenwerking verloopt voorspoedig: Roland Thijs is benoemd tot docent en onderzoeker bij het University College of London en Rob Lamberts is begonnen met zijn promotie onder UCL regels.

Georgië

SEIN en de Simon Khechinasvhili University Hospital (SKUH) hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend op het gebied van de behandeling en de kennis van epilepsie en gezamenlijk workshops e.d. te organiseren voor de uitwisseling van kennis en expertise. SEIN zal het SKUH assisteren met het opzetten en ontwikkelen van een klinische neurofysiologische afdeling inclusief langdurige EEG monitoring.

Een samenwerkingsovereenkomst met het Institute of Neurology and Neuropsychology, eveneens gevestigd in Tbilisi, Georgië is in voorbereiding  gericht op het opzetten van een “Informational, Consultation and Training Center for children with epilepsy and developmental disabilities” (kinderen met epilepsie en ontwikkelingsstoornissen).

Share |