HomeWoonzorg en dagbestedingWoonvormenLogeren of tijdelijk verblijf

Opvang voor kinderen en jongeren

Voor de kinderen is logeren ontspannend en leuk. Voor de ouders is logeeropvang vaak onmisbaar om even tijd te besteden aan andere dingen dan zorg.

Logeerhuis De Zonnebloem verzorgt opvang voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 1 tot 18 jaar met diverse aandoeningen als epilepsie, een lichamelijke beperking, verstandelijke beperking, autisme en gedragsproblemen.

Dagopvang en nachtopvang

Er zijn verschillende vormen van opvang mogelijk (en combinaties hiervan):

  • Eén of meer nachten (doordeweeks en/of in het weekend).
  • Dagopvang (doordeweeks en/of in het weekend, ook als buitenschoolse opvang).
  • Opvang in vakanties.
  • Noodopvang (bij medische problemen, gedragsproblemen of gezinsproblemen).

U kunt afspreken dat uw kind regelmatig komt logeren, bijvoorbeeld elke zaterdag of zondag. Maar af en toe een nachtje is ook mogelijk.

Veilig en leuk

Een deskundig team van enthousiaste, voornamelijk HBO-geschoolde, begeleiders geeft uw kind de zorg die het nodig heeft. Er zijn twee groepen van 6 kinderen per groep. Alle kinderen hebben een eigen slaapkamer. Er zijn twee gezamenlijke badkamers. Uw kind komt in de groep die past bij zijn of haar niveau en leeftijd.

Natuurlijk doen de kinderen hier ook veel leuke dingen zoals knutselen, snoezelen, binnen spelen of in de omheinde tuin met speeltoestellen. Het logeerhuis ligt op het autoluwe terrein De Cruquiushoeve. Lees meer over het terrein De Cruquiushoeve en de voorzieningen. 

Veiligheid is belangrijk. Er is ’s nachts daarom altijd een nachtwacht aanwezig in het Logeerhuis. Lees meer over Nachtzorg bij SEIN.

Tijdelijk verblijf in een woning

Als tijdelijk verblijf niet gerealiseerd kan worden binnen het logeerhuis, is het ook mogelijk om op een van de groepswoningen te logeren. Soms komt een cliënt bijvoorbeeld voorafgaand aan een definitieve plaatsing eerst een paar keer logeren.

De verschillende mogelijkheden voor tijdelijk verblijf kunnen worden besproken met de afdeling Zorgbemiddeling van SEIN. Contact met de afdeling Zorgbemiddeling kan via telefoonnummer: 023-558 8416 of via e-mail: zorgbemiddeling@sein.nl

https://comicsnake.com/dc-comics/ magazine-pdf.net comics-all.com/