Ateliergroep Jan van Gent

Activiteiten

In het atelier kunnen cliënten schilderen en tekenen. Dit gebeurt op papier en schilderdoek. Er worden diverse materialen gebruikt waaronder acrylverf , pastelkrijt, potlood en ecoline. Ook worden er kunstkaarten geschilderd en geprikt. De gemaakte producten worden op themamarkten en in onze winkel EigenwijZ verkocht. Kunstwerken op doek en in lijst kunt u ook huren via de kunstuitleen.

Cliënten

De cliënten hebben allen epilepsie, hoewel sommigen al enkele jaren aanvalsvrij zijn. De verstandelijke beperking van de cliënten is licht tot matig verstandelijk beperkt. Enkelen zitten in een rolstoel en hebben hulp nodig bij ADL. Er zijn cliënten met psychiatrische problematiek en gedragsmoeilijkheden. De leeftijdsgroep varieert van jong volwassen tot volwassenen.

Begeleiding

Op de ateliergroep streeft de begeleiding er naar om de cliënten zo zelfstandig mogelijk te laten werken. De ondersteuning die geboden wordt, is vraagafhankelijk van de cliënt. De cliënten kiezen eigen kleuren, materialen en onderwerpen. De cliënt doet inspiratie op uit boeken of diverse voorwerpen, ook  buiten in de natuur kan inspiratie worden opgedaan. De begeleiding geeft advies en begeleidt het werk alleen mondeling. Wanneer nodig, kan de begeleiding technieken voordoen op een proefblad. Het werk dat de cliënten maken komt zo  zelfstandig tot stand. Er wordt op het atelier in een rustige sfeer gewerkt, zodat iedereen zich kan concentreren op hun meesterwerk. In de pauze is er tijd om gezellig te kletsen over andere bezigheden dan schilderen.

Schilderen in het atelier