Diëtist

De diëtisten van SEIN zijn de deskundigen op het gebied van voeding voor mensen met epilepsie of andere neurologische aandoeningen, met een verstandelijke, een lichamelijke beperking of met niet-aangeboren hersenletsel. 

Dieetadvies op maat

Mensen met een verstandelijke beperking hebben vaak voedingsproblemen. Dit komt onder andere door lichamelijke en/of psychische problemen. De diëtist adviseert in zo’n situatie welke (aangepaste) voeding het beste is voor een cliënt. Dit is afhankelijk van de mogelijkheden en beperkingen van de cliënt, de leefomstandigheden, de lichamelijke situatie, het eetpatroon en het lengte- en gewichtsverloop. 

Wanneer wordt de diëtist ingezet?

De AVG-arts (arts verstandelijk gehandicapten) schakelt de diëtist in. De diëtist werkt onder andere samen in het Slik Advies Team en het Decubitus Advies Team en is aangesloten bij het netwerk Diëtetiek Verstandelijk Gehandicaptenzorg (DVG). 

Daarnaast wordt de diëtist via de kliniek ingezet bij het instellen van patiënten op het ketogeen dieet. Er wordt zowel met het klassiek als met het MAD dieet gewerkt. Meer informatie over het ketogeen dieet.