Arts-onderzoeker / promovendus

3115 - 4391
Werktijd
36 uur
Locatie
Heemstede
Solliciteer

Ben jij (arts)-onderzoeker of technisch geneeskundige? Word jij enthousiast van klinisch onderzoek naar epilepsie? Dan hebben wij de beste plek voor jou!

Wat ga je doen?

Epilepsie heeft een grote impact. Aanvallen spelen hierbij een grote rol: aanvallen komen onverwacht en kunnen leiden tot onveilige situaties. Nabijheid van een naaste kan helpen om de risico’s te beperken, maar dit is niet altijd mogelijk, bv. 's nachts, waardoor aanvallen gemist worden. Voor deze situatie is de NightWatch ontwikkeld: een armbandje dat hartslag én beweging meet en op basis van algoritmes alarmeert bij aanvallen. We hebben de NightWatch ontwikkeld met het TeleConsortium: een divers multidisciplinair team waarin de epilepsiecentra (SEIN, Kempenhaeghe en UMCU), fysici, ingenieurs, patiënt vertegenwoordigers en bedrijven samenwerken. De NightWatch hebben we in een succesvolle trial gevalideerd. Hieruit bleek dat de NightWatch voor de meeste gezinnen een goede oplossing biedt, maar bij één op de drie is met name het aantal valse alarmen een probleem. De NightWatch is nu gebaseerd op ‘algemene’ algoritmes maar niet op basis van die van de patiënt zelf. Voor dit project zal je onze grote database gebruiken voor het ontwikkelen van nieuwe, gepersonaliseerde algoritmes en opnemen in een nieuwe versie van de NightWatch. Deze NightWatch 2.0 ga je vervolgens in de thuissituatie testen. De gebruikers krijgen dan aan de hand van hun meetprofielen én hun feedback (welk alarm is gewenst en welk alarm niet) het meest passende algoritme van de NightWatch 2.0 aangeboden. Je kijkt hierbij naar de werking, gebruikersgemak en het effect op de kwaliteit van leven. Tot slot ben je betrokken bij de vertaling van jouw gegevens en die van anderen naar een zorgpad aanvalsdetectie wat als standaard zal gelden voor de zorg in Nederland.

Wie ben jij?

Je bent een bevlogen, enthousiaste onderzoeker die nieuwe technologische ontwikkelingen kan verbinden met de kliniek en voor wie het samenwerken in een divers consortium van klinische onderzoekers en bedrijven een pré is.  Het spreekt voor zich dat je ervaring en affiniteit hebt met neurologie en epilepsie in het bijzonder.

 • je hebt je studie (technische) geneeskunde, of biomedische wetenschappen afgerond;
 • je hebt een goede beheersing van de Engelse taal;
 • je hebt ervaring met onderzoek en/of big data analyses;
 • je bent initiatiefrijk, beschikt over organisatietalent en goede communicatieve vaardigheden.

Jouw team

SEIN is hèt expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde. Je werkt in een divers team van (pre) klinische onderzoekers in co-creatie met verschillende bedrijven. Lijkt het je leuk om hier onderzoek te doen om zo je steentje bij te kunnen dragen voor een beter leven van onze patiënt, reageer snel.

Arbeidsvoorwaarden

Wat bieden wij? Een uitdagende plek met frisse ideeën en met ontwikkelmogelijkheden in een leuk team.

 • je start in FWG schaal 55 met een aanvangssalaris van € 3115 op fulltime basis;
 • SEIN kent een vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van elk 8,33%;
 • in eerste instantie is een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar, met na dat jaar de intentie tot een verlenging naar een totale duur van 3 jaar;
 • pensioenopbouw bij het Pensioenfonds Zorg en Welzijn;
 • SEIN investeert in zijn medewerkers. Er is veel ruimte voor ontwikkelmogelijkheden en veel mogelijkheden om je bij te scholen op het gebied van epilepsie. Trainingen kun je volgen wanneer je maar wilt via GoodHabitz;
 • SEIN biedt financieel aantrekkelijke aanvullende regelingen zoals bedrijfsfitness en fietsplan;
 • arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Ziekenhuizen.

Solliciteren, zo werkt het!

Je solliciteert op de functie van Arts-onderzoeker via de sollicitatieknop. Interesse? Dan zien we zowel je motivatiebrief als je curriculum vitae graag voor 15 december a.s. tegemoet. Vermeld hierbij het vacaturenummer 1905.17/RT.

Liever eerst meer informatie? Roland Thijs, neuroloog, vertelt je alles over deze vacature. Hij is te bereiken op telefoonnummer 023 558 8940 of neem contact op met Ley Sander, directeur wetenschap lsander@sein.nl

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandag 19 december.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld, delen wel! 

Meer informatie?

Roland Thijs
neuroloog

Meer informatie?

Tirza van Hal
managementassistent research

Geïnteresseerd in deze vacature?

Wij zijn altijd opzoek naar enthousiastelingen om ons team te versterken!

Solliciteer