Gedragswetenschapper school De Waterlelie

2703 - 5651
Locatie
Cruquius
Solliciteer

De Waterlelie is een school voor (voortgezet) speciaal onderwijs in de gemeente Haarlemmermeer voor leerlingen waarbij epilepsie en/of andere neurologische aandoening, een chronische ziekte en/of lichamelijke beperking is vastgesteld.
Daarnaast kent de school ook een afdeling Ambulant Onderwijskundige Begeleiding van waaruit medewerkers werkzaam zijn in Midden en Noord-Nederland. Met een team van ongeveer 25 ambulant onderwijskundig begeleiders wordt, samen met collega’s van De Berkenschutse in Heeze, invulling gegeven aan de landelijke taakstelling van het Landelijk Werkverband Onderwijs en Epilepsie (www.lwoe.nl).
Op zelfstandige basis geeft men ambulante onderwijskundige begeleiding op basis van de aanmeldingen die binnenkomen (ca 50 à 60 leerlingen per jaar voor een fulltimer).
Daarnaast is er een gerichte inzet op het ontwikkelen van expertise, professionalisering en uitbouwen van het medische en onderwijskundige netwerk. Dit alles gebeurt in een gericht samenspel met directe collega’s (leerkracht(en), intern begeleiders, schoolleiders, medische professionals en de ouders van deze leerlingen) en met inhoudelijke aansturing vanuit de Commissie Leerling Zorg (CLZ) en vanuit de stuurgroep LWOE.

In verband met de pensionering en vertrek van twee collega's zijn wij op zoek naar twee nieuwe  inspirerende/onderzoekende gedragswetenschappers, die onze leerlingen verder helpen zich te ontwikkelen.

Wat ga je doen?

Je taken bestaan uit activiteiten voor de Commissie Leerlingen Zorg (CLZ), zoals het bespreken van leerlingen ten behoeve van het monitoren van de kwaliteit van begeleiding en dienstverlening (o.a. caseloadbespreking). Je adviseert ambulant onderwijskundig begeleiders in hun werkzaamheden. Daarnaast geef je scholing (intern én extern), ontwikkel je expertise op het gebied van onderwijs & epilepsie en hou jij je kennis, inzichten en ontwikkelingen bij m.b.t. epilepsie, leren en gedrag.
Je weet deze ontwikkelingen door te vertalen naar de onderwijspraktijk m.b.t. de leerling met epilepsie en dit over te dragen aan jouw collega’s.

Wie ben jij?

  • Ervaren psychologen en orthopedagogen worden uitdrukkelijk uitgenodigd te solliciteren;
  • Je hebt een afgeronde masteropleiding ontwikkelingspsychologie, kinder- en jeugdpsychologie of orthopedagogiek en beschikt over relevante werkervaring;
  • Bij voorkeur sta je geregistreerd in het kwaliteitsregister NIP of NVO;
  • Je hebt hart voor kinderen die extra zorg nodig hebben binnen passend onderwijs en gelooft in het tijdelijk versterken van leerlingen met epilepsie (en hun directe schoolomgeving) om zo hun eigen regie en zelfstandigheid een positieve impuls te geven;
  • Je bent een praktisch ingestelde onderzoeker. Je houdt ervan om jezelf en anderen uit te dagen en uit te nodigen om morgen beter te begeleiden dan vandaag;
  • Je wilt weten wat er speelt in de samenwerking tussen leerling, ouder en leerkracht;
  • Je hebt je actuele kennis van de ontwikkelingen in passend onderwijs, een visie op speciaal onderwijs in het algemeen en op ambulante begeleiding en expertiseontwikkeling in het bijzonder;
  • Anderen ervaren je als flexibel, adviserend, bereikbaar, pragmatisch, oplossings- en resultaatgericht;
  • Je kunt zelfstandig opereren in een complex landelijk netwerk met collega’s deels op afstand.

Jouw team

In deze uitdagende functie begeleid je collega-professionals (ambulant onderwijskundig begeleiders) die leerlingen en leerkrachten adviseren en begeleiden op scholen. Je doet dit voor een belangrijk deel via Teams maar ook live. Je zult daarom met enige regelmaat overleg hebben in het land. Jouw standplaats is school De Waterlelie in Cruquius (Haarlemmermeer).
Je communiceert met je collegae vakgenoten, onderwijskundig ambulant begeleiders, overige teamleden en je netwerk. Je legt verantwoording af aan de adjunct-directeur LWOE van De Waterlelie.

Arbeidsvoorwaarden

Een mooie afwisselende functie waarin je veel ruimte en mogelijkheden krijgt om je kwaliteiten in te zetten. De werktijdfactor (WTF) is 0,5 - 1,0. De dienstverbandvorm wordt nader overeengekomen.
Inschaling is op basis van opleiding en relevante werkervaring in schaal 11 of 12 van de CAO-PO,
min. € 2.703,- en max. € 5.651, - bruto p/m op fulltime basis.

Solliciteren, zo werkt het!

Je motivatiebrief en cv kun je z.s.m. mailen naar: solliciteren@dewaterlelie.net.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Meer informatie?

Nadia Silfhout
Gedragswetenschapper

Meer informatie?

Paul Ruis
Adjunct directeur

Geïnteresseerd in deze vacature?

Wij zijn altijd opzoek naar enthousiastelingen om ons team te versterken! (CV verplicht)

Solliciteer