HomeWerken bij SEINAlle vacatures(Twee) Functioneel Beheerder(s) HR en Financiële Systemen

Functienaam

(Twee) Functioneel Beheerder(s) HR en Financiële Systemen

Aantal uren per week

24-32 uur per week

Info algemeen

Stichting Epilepsie Instellingen Nederland (SEIN) is een expertisecentrum voor epilepsie en verwante aandoeningen. SEIN is gespecialiseerd in diagnose, behandeling, begeleiding van en wetenschappelijk onderzoek naar epilepsie en slaap. SEIN biedt duurzame zorg, behandeling en verblijfsmogelijkheden aan mensen met moeilijk behandelbare vormen van epilepsie of bijkomende problemen.

Het functioneel applicatiebeheer betreft de systemen van de personeels- en salarisadministratie (YouForce van RAET: de onderdelen Self Service en Personeelsdossier) en diverse systemen van de financiële administratie (Bomas, TBlox, Cura, etc.) alsmede het nieuwe roostersysteem InPlanning (Intus) en ressorteert onder de afdeling financiën.

Werkplek

Je werkt vooralsnog op de locatie "de Cruquiushoeve" te Cruquius. Op den duur zal de definitieve locatie Heemstede zijn.

Functie

Primair zorg je er voor dat de HR en financiële systemen optimaal functioneren. Dit betekent dat je adviseert over de gewenste en optimale inrichting. Je organiseert en faciliteert processen gericht op het invoeren van wijzigingen/releases in applicaties, schrijft testplannen, regisseert acceptatietests en neemt i.o.m. technisch applicatiebeheer releases en updates in productie.
Je ondersteunt, traint en instrueert gebruikers en bent vraagbaak voor hen. Je adviseert de applicatie eigenaar over het leveranciers- en contractmanagement en bent contactpersoon naar de leverancier.
Je verzorgt documentatiebeheer, ontwerpt, implementeert en beheert/onderhoudt de functionele systeem-documentatie, zoals procedures, werkinstructies, handleidingen, formats en macro’s. Verder beheer je natuurlijk de toegangsrechten van gebruikers. Je werkt in deze functie nauw samen met collega’s van de ICT afdeling, financiën en de personeels- en salarisadministratie.
In 2019 zal het huidige roostersysteem Harmony vervangen worden door een volledig nieuw roostersysteem van Intus zijnde InPlanning. Uiteraard zal een belangrijke taak hierin weggelegd zijn voor de nieuwe applicatiebeheerder.

Profiel

Je kennis ligt op HBO-niveau en je hebt ruime ervaring in het beheer van personeelsinformatiesystemen en/of roostersystemen. Je functioneert uitstekend in een team en wisselt makkelijk in rollen tussen die van (project)leider en (project)medewerker. Je werkt gestructureerd/planmatig en weet hoofd- en bijzaken goed van elkaar te onderscheiden. Je realiseert je dat systemen gebruikers moeten faciliteren en het is daarom je tweede natuur bij je werk het klantbelang te betrekken. Verwachtingsmanagement is je op het lijf geschreven.
Je hebt praktijkervaring als functioneel applicatiebeheerder HR systemen en/of –roosterpakket. Ervaring van Javascript is een pré. Kennis van de arbeidstijdenwet en CAO ziekenhuizen en het bekend zijn met de systemen van RAET en/of Intus zijn ook een pré.
Je hebt aantoonbare ervaring met het naar een hoger plan tillen van de beheersfunctie.
Verder ben je goed in het maken van rapportages en is je kennis van Excel uitstekend. Als laatste beschik je over een aantoonbare drive om het morgen (nog) beter te doen dan vandaag.

Wij bieden

Als je bovenstaande herkent, bieden wij je een functie waarin je veel vrijheid en verantwoordelijkheid hebt. Het salaris is ingeschaald in functiegroep 50, maximaal € 3.490,- bruto per maand volgens de CAO- ziekenhuizen en zowel een eindejaarsuitkering als vakantietoeslag van 8,33%. De arbeidsovereenkomst is voor de duur van een jaar met de intentie tot vaste aanstelling.

Sollicitatie

Je motivatiebrief en je curriculum vitae zien we graag tegemoet met de knop 'direct solliciteren' hieronder. Vermeld daarbij het vacaturenummer 1902.02/AS. Na het insturen van je sollicitatie krijg je via e-mail een bevestiging van ontvangst. Het kan zijn dat deze terecht komt tussen de ongewenste e-mail of spam. Hou daarom je spam of ongewenste e-mail in de gaten.

Met je sollicitatie geef je SEIN toestemming om tijdens de sollicitatieprocedure je profiel op zakelijke social media op te zoeken. Het inwinnen van referenties maakt deel uit van de procedure. Bij aanstelling dien je een Verklaring Omtrent Gedrag te kunnen overleggen.