Functienaam

Planner
-een systematisch werkende professional, die het hoofd koel houdt-

Aantal uren per week

minimaal 24 uur

Afdeling

Onlangs is voor de RVE Lang Verblijf besloten tot oprichting van een centraal planbureau. Dit bureau gaat zij aan zij werken met collega’s van de flexpool om te zorgen voor een optimale personele bezetting.
Het planbureau is op dit moment nog volledig in wording en zal op korte termijn concreet handen en voeten krijgen. Hierdoor bestaat nog de mogelijkheid voor flexibiliteit in de samenstelling van het team.  
Inrichting van het planbureau valt samen met, of volgt op de implementatie van een nieuw roosterprogramma, ‘InPlanning’ van Intus.

Functie

Wij zijn op zoek naar professionals, die onder verantwoordelijkheid van leidinggevenden, de roosters opstellen. Ook adviseer je hen, gevraagd en ongevraagd, hoe diensten zo efficiënt mogelijk gepland kunnen worden, rekening houdend met wetgeving én wensen van medewerkers.
Je bent accountmanager/aanspreekpunt voor een aantal leidinggevenden en voorziet hen van relevante (management)informatie.
Naast de oprichting van het centraal planbureau is er  sprake van invoering van zelfroosteren, zodat je niet alleen zelf plant, maar ook het proces begeleidt dat medewerkers in meer of mindere mate zelf het rooster vullen.
De mogelijkheid bestaat – indien de klanten dit wensen-, dat je af en toe op onregelmatige tijden werkt. Ook dit moet nog verder worden uitgewerkt.
Je komt dus niet in een gespreid bedje en kunt samen met je nieuwe collega-planners volop meedenken over hoe de exacte inrichting van het planbureau en communicatie met jouw klanten vorm krijgt.
Zeker in de beginperiode wordt er ook een beroep gedaan op je kwaliteiten om een solide organisatie neer te zetten.

Profiel

Je beschikt uiteraard over de vakinhoudelijke kennis en kunde die nodig is voor optimale uitvoering van jouw functie. Dit zijn een MBO+/HBO denk- en werkniveau en analytisch vermogen. Verder werk je systematisch en ordelijk en beschik je over uitstekende contactuele eigenschappen. Verder hou je je hoofd koel in soms hectische situaties. Bij voorkeur heb je ervaring in een soortgelijke functie in of buiten de zorgsector en met het pakket ‘Inplanning’.
Je bent computervaardig en vooral met Excel kun je lezen en schrijven.
Tijdens de opstartfase vragen we wat extra’s: kritisch vermogen en een constructieve houding om van dit planbureau een succes te maken.

Wij bieden

Omdat er meerdere vacatures zijn en het gaat om een nieuw te vormen team, is het eerste gesprek oriënterend van aard. Wij willen graag in gesprek of we bij elkaar (kunnen) passen en uitwisselen welke mogelijkheden er zijn. Als er op papier voldoende aansluiting is, nodigen we je graag uit voor een drankje en wat lekkers.
Wij streven naar een goede balans tussen ‘ervaren rotten’ in het vak en ‘startend talent’.
Een definitieve functiebeschrijving en –weging is er (nog) niet, maar om enige richting te geven is de verwachting dat deze functie in FWG 45 (maximaal € 3.072,00 bruto op fulltime basis), conform Cao Ziekenhuizen gewaardeerd gaat worden. Als wij verder met elkaar in zee gaan, geven we hier vanzelfsprekend meer duidelijkheid over.

Waar we al wel zekerheid over kunnen geven, is dit:
·         Een functie met veel zelfstandigheid en ruimte om je eigen werk vorm te geven;
·         Een arbeidsovereenkomst voor de duur van –in eerste instantie- één jaar met uitzicht op een vast dienstverband;
·         Je valt onder de Cao Ziekenhuizen, die een eindejaarsuitkering én vakantietoeslag van elk 8,33% kent;
·         De kans om mee te bouwen aan een nieuw organisatieonderdeel.

Informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Hans Wagenaar, Projectmanager HRM: tel: 023-5588461 of 06-10362337.

Sollicitatie

Je motivatiebrief en curriculum vitae, onder vermelding van bovengenoemd vacaturenummer, zien we graag vóór 1 september a.s. tegemoet via de link 'direct solliciteren' hieronder.
Na insturen van je sollicitatie krijg je via e-mail een bevestiging van ontvangst. Het kan zijn dat deze terecht komt tussen de ongewenste e-mail of spam. Hou daarom je spam of ongewenste e-mail in de gaten.
Het inwinnen van referenties maakt deel uit van de procedure. Met je sollicitatie geef je SEIN toestemming om tijdens de sollicitatieprocedure eventueel je profiel op zakelijke social media op te zoeken. Bij aanstelling dien je een Verklaring Omtrent Gedrag te kunnen overleggen.
Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.