HomeWerken bij SEINAlle vacaturesMedisch Maatschappelijk Werker Utrecht

Functienaam

Medisch Maatschappelijk Werker Utrecht

Aantal uren per week

24 uur per week

Werkplek

In verband met pensionering van  één van onze collega’s zijn wij bij SEIN op zoek naar een medisch maatschappelijk werker die ons team in Midden- en West-Nederland komt versterken. SEIN is een tertiair verwijscentrum voor paroxysmale aandoeningen, op academisch niveau en met internationale erkenning. We helpen mensen met moeilijk te diagnosticeren of moeilijk te behandelen epilepsie, onbegrepen aanvallen of complexe slaapstoornissen. Van diagnose, onderzoek en behandeling, tot psychologische en maatschappelijke begeleiding. Een moeilijk behandelbare chronische ziekte heeft veel impact op het leven van patiënten. Daarom wordt binnen SEIN, multidisciplinair gewerkt. Als maatschappelijk werker werk je samen met gespecialiseerde neurologen, verpleegkundig specialisten, arbeidsdeskundigen en psychologen.  Door aandacht te besteden aan zowel de medische, psychische en maatschappelijke problemen streven we er naar de kwaliteit van leven van mensen met epilepsie en slaap-waak stoornissen te verbeteren.
Bij SEIN staat de patiënt centraal. Wij zoeken een enthousiaste collega die in een poliklinische setting met de ouders/verzorgers van kinderen en volwassen patiënten aan de slag wil gaan.

Functie

Als medisch maatschappelijk werker draag je, in afstemming met de neuroloog, zorg voor de behandeling en begeleiding van patiënten met epilepsie en hun sociale omgeving. Er wordt multidisciplinair gewerkt. Je verzorgt de diagnostiek en rapportage inzake psychosociale en maatschappelijke factoren die horen bij epileptische en niet epileptische aanvallen.
Je instrueert, begeleidt en verzorgt de voorlichting aan patiënten en de sociale omgeving gericht op het omgaan met epilepsie en de beperkingen die hier een gevolg van zijn. In deze functie coördineer je de psychosociale hulpverlening en verwijs je naar andere disciplines en andere instanties. Je bemiddelt voor-, en hebt een aandeel in de belangenbehartiging van  de patiënt. Incidenteel geef je voorlichting aan voor SEIN relevante instanties of instellingen, over epilepsie in het algemeen en over de psychosociale dan wel maatschappelijke gevolgen in het bijzonder.
Tevens lever je een bijdrage aan de ontwikkeling van het totale zorgaanbod, ben je innovatief en bewaak je de kwaliteit van de zorg.  Ook draag je zorg voor verdere deskundigheidsbevordering en neem je deel aan de vakgroep maatschappelijk werk.

Profiel

  • een afgeronde HBO opleiding, richting maatschappelijk werk, aangevuld met ervaring in een soortgelijke functie, bij voorkeur in de gezondheidszorg
  •  affiniteit met epilepsie en bij voorkeur ook met diverse doelgroepen zoals verstandelijk gehandicapten, (de ouders/verzorgers van) kinderen en volwassenen
  • in bezit van tact, overtuigingskracht, inlevingsvermogen
  • uitstekende communicatieve vaardigheden, (zowel mondeling als schriftelijk)
  • een flexibele werkhouding (je dient bij de werkoverleggen van de vakgroep die ook wel eens op dinsdag zijn aanwezig te zijn)

Wij bieden

Een jaarcontract met bij gebleken geschiktheid mogelijkheid tot vast contract.
Het salaris bedraagt maximaal € 2665,- per maand bij een fulltime dienstverband conform functiegroep 55. Een boeiende, gespecialiseerde werkomgeving.

Informatie

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Rosemary van Beljouw, Hoofd Ambulante Zorg, tel.: 023-5588946, email: rvbeljouwhallen@sein.nl of met Frans Zonneveld, Medisch Maatschappelijk Werker, tel. 030-2542233, email: fzonneveld@sein.nl.

Sollicitatie

Je motivatiebrief en je curriculum vitae zien we graag tegemoet voor 15 augustus a.s. onder vermelding van bovengenoemd vacaturenummer via de link 'direct solliciteren' hieronder. Na insturen van je sollicitatie krijg je via e-mail een bevestiging van ontvangst. Het kan zijn dat deze terecht komt tussen de ongewenste e-mail of spam. Hou daarom je spam of ongewenste e-mail in de gaten. 
Het inwinnen van referenties maakt deel uit van de procedure. Met je sollicitatie geef je SEIN toestemming om tijdens de sollicitatieprocedure eventueel je profiel op zakelijke social media op te zoeken. Bij aanstelling dien je een Verklaring Omtrent Gedrag te kunnen overleggen. 

De sollicitatiegesprekken zijn gepland op donderdag 5 september.