HomeWerken bij SEINAlle vacaturesBegeleider(s) Niveau 3 (Gebouw 4, 1e etage)

Functienaam

Begeleider(s) Niveau 3 Gebouw 4 1e etage

Wij zijn in gebouw 4 op zoek naar enthousiaste collega’s die ons team komen versterken op de 1e etage

Aantal uren per week

28 uur per week 

Info algemeen

SEIN is een gespecialiseerd kennis- en expertisecentrum voor mensen met epilepsie en aanverwante aandoeningen. Behalve (poli)klinisch onderzoek, behandeling en begeleiding biedt SEIN ook langdurige woonzorg, logeermogelijkheden en dagbesteding voor mensen die als gevolg van de epilepsie niet (meer) zelfstandig kunnen functioneren. Kinderen en jongeren met epilepsie kunnen bij SEIN speciaal onderwijs volgen. In het Slaapcentrum van SEIN kunnen mensen terecht voor de diagnose en behandeling van een slaapprobleem. Een ander belangrijk werkgebied van SEIN is het wetenschappelijk onderzoek in samenwerking met academische ziekenhuizen en buitenlandse epilepsiecentra.

Doelgroep

Gebouw 4 bestaat uit twee woonlagen en maakt deel uit van Cluster 2 Lang Verblijf. In het gebouw wonen in totaal 28 cliënten in de leeftijd van 20 tot 42 jaar, verdeeld over vier afdelingen. In het gebouw zijn 2 groepen van zes cliënten, één groep van acht cliënten, één groep van vier cliënten en 4 zorg-appartementen. We werken met twee teams, één voor de cliënten voor de begane grond en één team voor de cliënten voor de eerste etage.
De eerste etage bestaat uit afdeling A en B en twee zorg-appartementen. Op afdeling A wordt een nieuw jongvolwassenen groep gestart rond de leeftijd van 20 tot 40 jaar. De aandacht licht op het ontwikkelen van vaardigheden en ondersteuning op cognitief en sociaal-emotioneel gebied, met daarnaast begeleiding en het bieden van ondersteuning in dagelijkse structuur. Aan deze beide afdelingen zijn ook twee zorg-appartementen gekoppeld die op enige afstand de begeleiding en ondersteuning ontvangen vanuit het team. De B groep is een groep jongvolwassenen in de leeftijd van 20 tot 42 jaar. Ook hier ligt de aandacht op ontwikkelen van vaardigheden, begeleiding en ondersteuning op cognitief en sociaal-emotioneel gebied. Naast  epilepsie hebben de cliënten een (licht) verstandelijke beperking en komen er diverse ziektebeelden voor. Het is belangrijk dat er een liefdevolle, huiselijke en geborgen leefsituatie gecreëerd wordt, waarbij de cliënt zich veilig voelt volgens de Gentle Teaching methode. Hierbij is Methodisch werken en vooral kijken naar de mogelijkheden van de cliënt ons uitgangspunt. Dit doen we in samenwerking met de cliënt zelf, zijn of haar ouders of vertegenwoordigers en het netwerk om de cliënt heen. Hierbij willen we graag samenwerken aan de persoonlijke, professionele en de ontwikkeldoelen van de cliënt. 

Functie

De functie/taken van de woonbegeleider zijn als volgt

  • je geeft uitvoering aan de dagelijkse ondersteuning van cliënten conform het Individueel Ondersteuning Plan (IOP)
  • je begeleidt, stimuleert en/of helpt cliënten bij activiteiten in de woon- en leefomgeving, vrijetijdsbesteding, sociale contacten e.d.
  • je biedt ondersteuning bij het in stand houden of vergroten van de zelfredzaamheid van de cliënt, alsook bij de invulling van het dagprogramma in de woning en in begeleiding naar de dagbesteding
  • je bent aanspreekpunt van een aantal cliënten, onder verantwoordelijkheid van een begeleider C en coördinator IOP.

Profiel

Onze voorkeur gaat uit naar een kandidaat die

  • een relevante en afgeronde opleiding heeft in de zorg op niveau 3
  • zich enthousiast, creatief en met humor inzet, om actief te zoeken naar de wensen en behoeften van de cliënten en die hier ook op een respectvolle wijze (mede) invulling aan weet te geven
  • een teamspeler is en communicatief  en computervaardig (ECD), die zijn/haar verantwoordelijkheden weet in de functie en hier adequaat mee omgaat 
  • werk- en denkniveau heeft op minimaal niveau 3, (sociaal pedagogisch/verplegend en verzorgend)
  • de bereidheid heeft alle voorkomende en kortere diensten te verrichten
  • inziet dat een open, betrokken en respectvolle omgang met de cliënt vereist is.

Goed kunnen communiceren, verbaal zowel als non-verbaal, is een must evenals het zich kunnen inleven en verplaatsen in een cliënt. Relevante werkervaring is een pré.

Wij bieden

Een uitdagende werkplek in een leuk team. Als begeleider niveau 3 ben je ingedeeld in functiegroep 35 (conform de CAO-ziekenhuizen). Het salaris is maximaal € 2.665,- bruto per maand, bij een volledig dienstverband en zowel een vakantietoeslag als eindejaarsuitkering van 8,33%.
De arbeidsovereenkomst is voor de duur van een jaar met de intentie tot vaste aanstelling.
Daarnaast bieden wij veel interne training en scholing waaronder een tweedaagse epilepsiecursus en andere praktijkgerichte bijscholingen zoals een training autisme of omgaan met agressie.

Sollicitatie

Zowel je motivatiebrief als je curriculum vitae zien we graag tegemoet via de link 'direct solliciteren' hieronder. Vermeld hierbij het vacaturenummer 1903.10/RL. Na insturen van je sollicitatie krijg je via e-mail een bevestiging van ontvangst. Het kan zijn dat deze terecht komt tussen de ongewenste e-mail of spam. Hou daarom je spam of ongewenste e-mail in de gaten.

Het inwinnen van referenties maakt deel uit van de procedure. Met je sollicitatie geef je SEIN toestemming om tijdens de sollicitatieprocedure eventueel je profiel op zakelijke social media op te zoeken. Bij aanstelling dien je een Verklaring Omtrent Gedrag te kunnen overleggen.