HomeWerken bij SEINAlle vacaturesBegeleider niveau 3 of 4 voor cliënten met een ernstige meervoudige beperking (jong) volwassenen

Functienaam

Begeleider niveau 3 of 4 voor cliënten met een ernstige meervoudige beperking (jong) volwassenen)

Ben jij op zoek naar een leuke en uitdagende baan op MBO-niveau 3 of 4 waar je ook veel kunt leren? En wil je werken in een informeel en hecht team? Dan nodigen wij je uit te solliciteren op deze functie! Wij zijn namelijk op zoek naar prettige en open collega’s om ons team te versterken. Je hoeft geen ervaring te hebben met epilepsie. SEIN biedt jou uitgebreide epilepsiescholing aan en daarnaast andere benodigde scholingen, bijvoorbeeld in autisme.

Aantal uren per week

16-32 uur per week

Werkplek

Je werkt vanuit onze locatie in Cruquius voor het onderdeel Lang Verblijf, waar zo’n 340 cliënten wonen in verschillende gebouwen en waar zij dagactiviteiten verrichten. Voor het informele team van gebouw 4 zoeken wij begeleiders. Dit gebouw bestaat uit 2 etages. Er wonen in totaal 28 cliënten in de leeftijd van 18 tot 75 jaar, verdeeld over 4 afdelingen. We werken met twee teams, één voor de cliënten op de begane grond en één team voor de cliënten op de 1e etage.

De vacature is op de begane grond, bestaande uit afdeling A en B:

Afdeling A bestaat uit een groep van zes cliënten in de leeftijd van 60+ waarbij de aandacht ligt op het creëren van een huiselijke sfeer en het behouden van vaardigheden. Aan deze afdeling is ook een zorg- appartement gekoppeld waarin cliënten wonen die op enige afstand de begeleiding en ondersteuning ontvangen van de begeleiders en met regelmaat op de groep gezellig mee komen eten.

Afdeling B bestaat uit een groep van acht ernstig meervoudig beperkte jongeren. Deze groep is net bij ons gestart en in ontwikkeling, waarbij de aandacht vooral gericht is op het creëren van een rustige, ontspannen en liefdevolle sfeer op de groep waarin de cliënt zich veilig en geborgen voelt. Het team werkt hierbij volgens de Gentle Teaching methode. De cliënten verblijven deels op de woning, maar gaan ook dagdelen naar de dagbesteding. Naast de epilepsie hebben de cliënten een ernstige meervoudig verstandelijke beperking en/of lichamelijke handicap en komen er nog diverse andere ziektebeelden voor. Wij willen vooral werken vanuit de mogelijkheden van de cliënten en met hen werken aan hun persoonlijke-, professionele- en ontwikkeldoelen, samen met het netwerk om de cliënt heen.

Functie

Als woonbegeleider geef je op professionele wijze dagelijkse ondersteuning en begeleiding aan cliënten volgens het individuele ondersteuningsplan (IOP).
Je begeleidt, stimuleert en helpt cliënten bij activiteiten in de woon- en leefomgeving, vrijetijdsbesteding, sociale contacten, e.d. Daarnaast bied je ondersteuning bij het in stand houden of vergroten van de zelfredzaamheid van de cliënt, alsook bij de invulling van het dagprogramma in de woning en in de begeleiding naar de dagbesteding. Ook begeleid je bij specialistische medische zorg aan ernstig meervoudige beperkte cliënten. Vanuit je functie als begeleider ben je aanspreekpunt voor een aantal cliënten, onder verantwoordelijkheid van een begeleider niveau 4 en een coördinator IOP.

Profiel

Je hebt een relevante MBO diploma niveau 3 of niveau 4 in de zorg (MMZ, VIG, sociaal pedagogisch/verplegend, verzorgend) en wil je op een enthousiaste, creatieve manier inzetten om actief te zoeken naar de wensen en behoeften van de cliënten, waar je op een respectvolle wijze (mede) invulling aan weet te geven.
Ervaring is fijn, maar niet noodzakelijk. Je doet bij SEIN voldoende ervaring op en krijgt alle benodigde scholing en training. Wij zoeken een teamspeler die zich goed kan uitdrukken en met computers overweg kan. Onze cliënten hebben er behoefte aan dat jij respectvol en met tact met hen omgaat en jij je in hen kan verplaatsen.
Je bent bereid om onregelmatige diensten te draaien conform het rooster van de woning (4-6-8 uurs diensten), zowel door de week als in het weekend. Nachtdiensten maken hier géén onderdeel van uit. Een flexibele houding en een flinke dosis relativeringsvermogen zijn nodig gezien de dynamiek van alledag.

Wij bieden

Een uitdagende werkplek in een goed opgeleid professioneel team. Inschaling conform CAO Ziekenhuizen: maximaal € 2.665,00 bruto per maand bij een volledig dienstverband (functiegroep 35) voor niveau 3 en maximaal € 2.792,00 voor niveau 4; dit is exclusief ORT, vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van elk 8,33% volgens de CAO-Ziekenhuizen. Er vinden momenteel Cao-onderhandelingen plaats waar in ieder geval een loonsverhoging uit zal volgen.
Een tijdelijke aanstelling voor de duur van een jaar (voor externe kandidaten) met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd. Diverse cursussen zoals de 2-daagse Epilepsie cursus met vervolgcursussen, autismetraining en op de praktijk gerichte bijscholingen zoals Controle Fysieke Beheersing (CFB).

Informatie

Meer informatie over o.a. de doelgroep en woonvoorzieningen vind je onder woonzorg en dagbesteding bij SEIN.
Als je meer informatie over de functie wilt of eerst eens een kijkje in de keuken wilt komen nemen, dan ben je van harte welkom om contact op te nemen met afdelingsmanager Regina Leistra tel. 023-558 8592/8562.

Als deze vacature voor jou nog niet op het juiste moment komt, maar je kent mensen voor wie dit een interessante uitdaging is, dan wordt delen zeker op prijs gesteld.

Sollicitatie

Spreekt deze functie je aan dan ontvangen wij graag je motivatie en CV onder vermelding van bovenstaand vacaturenummer via de link “direct solliciteren” hieronder. Na insturen van je sollicitatie krijg je via e-mail een bevestiging van ontvangst. Het kan zijn dat deze terecht komt tussen de ongewenste e-mail of spam. Hou daarom je spam of ongewenste e-mail in de gaten. Het inwinnen van referenties maakt deel uit van de procedure. Met je sollicitatie geef je SEIN toestemming om tijdens de sollicitatieprocedure eventueel je profiel op zakelijke social media op te zoeken. Bij aanstelling dien je een Verklaring Omtrent Gedrag te kunnen overleggen.