HomeWerken bij SEINAlle vacaturesBegeleider niveau 3 (kinderen & jongeren) De Zonnebloem

Functienaam

Begeleider niveau 3 De Zonnebloem

Aantal uren per week

vanaf 4 uur per week (oproepkracht voor weekend en vakantieperiode)

Info algemeen

Heb jij affiniteit met kinderen en jongeren? Wil je iets extra verdienen middels een klein contract? Ben jij bezig met een studie in de Zorg (bijvoorbeeld SPH)? Kun je in het weekend en vakantieperiodes werken? Dan nodigen wij je uit te solliciteren op deze functie. Je hoeft geen ervaring te hebben met epilepsie, maar bent bereid en enthousiast om hierover te leren.

Werkplek

Het logeerhuis de Zonnebloem (gebouw 10) van SEIN maakt onderdeel uit van het RVE Lang Verblijf.
Het logeerhuis is er speciaal voor kinderen of jongeren met epilepsie in diverse leeftijden met daarnaast vaak ook lichamelijke of verstandelijke beperkingen, stofwisselingziekten  en  aanverwante stoornissen als autisme, ADHD en opvoedingsproblematiek. Momenteel maken ruim 50 kinderen in de leeftijd vanaf 1 jaar tot 18 jaar op basis van WLZ en WMO (PGB of ZIN) gebruik van het logeerhuis.  Het logeerhuis heeft 12 slaapkamers verdeeld over 2 units van elk 6 kamers.
Logeeropvang is mogelijk voor de weekends, door de week, vakantieperiodes, noodopvang, naschoolse opvang en overbruggingszorg. Daarnaast kan er zo nodig ook thuisbegeleiding geboden worden.
Een groot aantal kinderen volgt onderwijs op de school de Waterlelie en een aantal kinderen gaat naar een Dag Activiteiten Centrum.
Het niveau van de kinderen loopt uiteen van normaal tot laag, van volledig zelfredzaam tot volledige overname van verzorging en soms is er ook sprake van gedragsproblematiek. Dit houdt in dat de dagelijkse werkzaamheden zeer afwisselend zijn en tevens dat er hoge eisen worden gesteld aan de medewerkers om te schakelen tussen de niveaus op het gebied van begeleiding, verzorging en  zelfstandigheid. En qua verantwoordelijkheid, alertheid en onderhouden van oudercontacten.
Er wordt multidisciplinair gewerkt in nauwe samenwerking met de ouders/verzorgers volgens het ondersteuningsmodel met ‘aangepaste’ ondersteuningsplannen en multidisciplinair overleg.

Functie

Als begeleider niveau 3 werk je altijd samen met een begeleider niveau 4 of de Coördinator. Je draagt zorg voor een tijdelijk woon-en leefklimaat dat past bij de zorgvraag en opvoedingsvraag van het kind in samenspraak met de ouders c.q. mantelzorgers. Ook kun je ondersteuning bieden bij vrije tijdsbesteding. Alle creativiteit is hierin welkom.

Profiel

Wij zijn opzoek naar iemand met kennis op MBO begeleider niveau 3 of jij volgt momenteel een zorg gerelateerde studie (bijvoorbeeld SPH of MBO). Belangrijk is dat je om kunt gaan met kinderen met gedragsproblematiek (o.a. autisme, ADHD en opvoedingsproblematiek). Iemand die grenzen durft te stellen en opgewassen is tegen hectiek. Verder moet je het leuk vinden in een team te werken, doorzettingsvermogen hebben en communicatief en sociaal vaardig zijn. Wij komen graag in contact met mensen die goed kunnen ‘schakelen’ tussen hoog/laag niveau en peuters/jong volwassenen. Het hebben van humor en flexibel van aard zijn is absoluut een pré. Ook het hebben van relativeringsvermogen, inlevingsvermogen, alsmede tact zien wij als sterke competenties. Zoek jij die extra uitdaging, dan dagen wij je uit te solliciteren naar deze functie.

Wij bieden

Een uitdagende werkplek in een leuk team. Het salaris is conform de CAO Ziekenhuizen, functiegroep 35, maximaal € 2.665,00 bruto per maand bij een volledig dienstverband exclusief ORT en een eindejaarsuitkering en vakantietoeslag van elk 8,33%.

Sollicitatie

Je motivatiebrief en je curriculum vitae zien we graag tegemoet onder vermelding van bovengenoemd vacaturenummer via de link 'direct solliciteren' hieronder. Na insturen van je sollicitatie krijg je via e-mail een bevestiging van ontvangst. Het kan zijn dat deze terecht komt tussen de ongewenste e-mail of spam. Hou daarom je spam of ongewenste e-mail in de gaten. 
Het inwinnen van referenties maakt deel uit van de procedure. Met je sollicitatie geef je SEIN toestemming om tijdens de sollicitatieprocedure eventueel je profiel op zakelijke social media op te zoeken.
Bij aanstelling dien je een Verklaring Omtrent Gedrag te kunnen overleggen.