HomeWerken bij SEINAlle vacaturesBegeleider niveau 4 Logeerhuis de Zonnebloem

Functienaam

Begeleider niveau 4 Logeerhuis de Zonnebloem

Aantal uren per week

28-32 uur per week

Doelgroep

Het logeerhuis de Zonnebloem (Gebouw 10) van SEIN maakt onderdeel uit van de RVE Lang Verblijf.
Het logeerhuis is er speciaal voor kinderen of jongeren met epilepsie in diverse leeftijden met daarnaast  vaak ook lichamelijke of verstandelijke beperkingen, stofwisselingziekten  en  aanverwante stoornissen als autisme, ADHD en opvoedingsproblematiek. Momenteel maken ruim 65 kinderen in de leeftijd vanaf 1 jaar tot 18 jaar op basis van WLZ en WMO (PGB of ZIN) gebruik van het logeerhuis. Het logeerhuis heeft 12 slaapkamers verdeeld over 2 units van elk 6 kamers.

Logeeropvang is mogelijk voor door de week, tijdens de weekends en vakantieperiodes, voor noodopvang, naschoolse opvang en als overbruggingszorg. Daarnaast kan er zo nodig ook thuisbegeleiding geboden worden.
Een groot aantal kinderen volgt onderwijs op de school de Waterlelie, en een aantal kinderen gaat naar een Dag Activiteiten Centrum. 
Het niveau van de kinderen loopt uiteen van normaal tot laag, van volledig zelfredzaam tot volledige overname van verzorging en soms is er ook sprake van gedragsproblematiek. Dit houdt in dat de dagelijkse werkzaamheden zeer afwisselend zijn en tevens dat er hoge eisen worden gesteld aan de medewerkers om te schakelen tussen de niveaus op het gebied van begeleiding, verzorging en zelfstandigheid en ook qua verantwoordelijkheid, alertheid  en het onderhouden van oudercontacten.
Er wordt gewerkt in nauwe samenwerking met de ouders/verzorgers volgens het ondersteuningsmodel met “aangepaste” ondersteuningsplannen en overleg; zo nodig kan advies van gedragswetenschapper gevraagd worden.

Functie

Als begeleider niveau 4 werk je onder de Coördinator en ben je aanspreekpunt voor een aantal kinderen. Samen met de Coördinator stel je een "aangepast" ondersteuningsplan op en eventueel begeleidings- en signaleringsplannen. Je draagt zorg voor een tijdelijk woon- en leefklimaat dat past bij de zorgvraag en opvoedingsvraag van het kind in samenspraak met de ouders c.q. mantelzorgers. Ook word verwacht dat je ondersteuning biedt bij vrije tijdsbesteding. Verder zul je gevraagd worden processen te begeleiden van o.a. acceptatie opname, losmaking thuissituatie en gezinsproblematiek. Het maken van observaties en rapportages zijn ook belangrijk in deze functie.

Profiel

Wij zijn opzoek naar iemand met kennis op MBO niveau 4 of HBO in de richting welzijn of verpleegkunde. Belangrijk is dat je ervaring hebt met kinderen met gedragsproblematiek o.a. autisme, ADHD en opvoedingsproblematiek m.a.w. iemand die grenzen durft te stellen en opgewassen is tegen hectiek. Verder moet je zelfstandig kunnen werken, doorzettingsvermogen hebben en communicatief en sociaal vaardig zijn. Wij komen graag in contact met mensen die goed kunnen “schakelen” tussen hoog/laag niveau en peuters/jong volwassenen. Het hebben van humor en flexibel van aard zijn is absoluut een pré. Ook in het bezit zijn van over relativeringsvermogen, inlevingsvermogen, alsmede tact zien wij als sterke competenties.

Wij bieden

Een uitdagende werkplek in een leuk team. Het salaris is conform de CAO Ziekenhuizen, functiegroep 40, maximaal € 2.797,- bruto per maand bij een volledig dienstverband, exclusief ORT (onregelmatigheidstoeslag) en zowel een eindejaarsuitkering als vakantietoeslag van 8,33. De arbeidsovereenkomst is voor de duur van een jaar met de intentie tot vaste aanstelling. Daarnaast bieden wij veel interne training en scholing waaronder een tweedaagse epilepsiecursus en andere praktijkgerichte bijscholingen zoals een training autisme of omgaan met agressie.

Sollicitatie

Je motivatiebrief en je curriculum vitae zien we graag tegemoet via de link 'direct solliciteren' hieronder. Vermeld hierbij het vacaturenummer 1850.117/MW. Na insturen van je sollicitatie krijg je via e-mail een bevestiging van ontvangst. Het kan zijn dat deze terecht komt tussen de ongewenste e-mail of spam. Hou daarom je spam of ongewenste e-mail in de gaten.
Het inwinnen van referenties maakt deel uit van de procedure. Met je sollicitatie geef je SEIN toestemming om tijdens de sollicitatieprocedure eventueel je profiel op zakelijke social media op te zoeken. Bij aanstelling dien je een Verklaring Omtrent Gedrag te kunnen overleggen.